KrzychoB Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Witam Widzę, że na forum są ludzie z dostępem do etki i elsy. Czy udostępni mi ktoś schematy elektryczne do A4 B8 2,0TDI? Zakupiłem taki wóz i chcę go zabezpieczyć nietypowo (swoimi patentami) przed kradzieżą oraz chcę się zabezpieczyć na przyszłość w razie problemów z instalacją.
wrclaguna Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 To lepiej miec juz ELSE/ETKA http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/bezpieczniki-przekazniki-punkty-masy-umiejscowienie-sterownikow-284465/
KrzychoB Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Masz racje Wrclaguna ale nie mam elsy/etki aby było A4 B8. Możesz pomóc w tej sprawie? Obecnie potrzebuję schemat obwodu dotyczący klaksonu (od kierownicy do trąby) i włącznika świateł awaryjnych.
wrclaguna Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 ELSA mi podpowiada ze klakson nie znaleziono ...i co mam zrobić ?
KrzychoB Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Może Elsa zna "sygnał dźwiękowy" ? A tak poza tematem to potrzebuję przełącznik zespolony do avanta A4 B8 z obsługą komputera pokładowego.
GreGoriO Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 [TABLE=class: cc erlaeutrg-explo] [TD=class: slp-bt-einzug-nummer, bgcolor: #5F9AFF]H2[/TD] [TD=class: slp-bez]-[/TD] [TD=class: slp-bez]wysokotonowy sygnał dźwiękowy[/TD] [/TABLE] [TABLE=class: cc erlaeutrg-explo] [TD=class: slp-bt-einzug-nummer]H7[/TD] [TD=class: slp-bez]-[/TD] [TD=class: slp-bez]niskotonowy sygnał dźwiękowy[/TD] [/TABLE] to jest to?? idzie z bezpiecznika sc7 sterowany przekaźnikiem J413, który ma zasilanie z modułu MCE (J519) pin 29/32 wtykowe gniazdo. na przekaźnik kolory szary/żółty na "klaksony" czerwony/niebieski
wrclaguna Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Znalazłem wreszcie Co do manetek to mam set razem pod tempomat
GreGoriO Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 to ja mam ładniejszą ELSĘ.... pokazuje mi kolory na kabelkach.
KrzychoB Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Dziękuję Koledzy za schemat. Oj chciałbym mieć taką elsę. Potrzebuję jeszcze tą część z kabelkami wychodzącymi z wyłącznika klaksonu w kierownicy. Chciałbym tam się podłączyć ze sterowaniem z alarmu.
GreGoriO Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 co za problem...chomik i masz:wink:
Rekomendowane odpowiedzi