Skocz do zawartości
IGNOROWANY

montaż tempomatu błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem i zamontowałem manetkę (nr 4E0953521) do tempomatu, zalogowałem tempomat w module silnika (11463) i niestety tempomat nie działa, a dodatkowo pokazuje się błędy,

jr38.png

Próbowałem podejrzeć w vagu działanie tempomatu w engine ->measuring blocks-> 006 ale tam poza stanem pedałów nic nie widzę. Jak to można sprawdzić. Może tak być że tempomat nie będzie pracował z ta manetką ?

Opublikowano

A w module kierowniczym tez kodowałes ? jaki masz ?

Opublikowano

Moduł kierownicy mam z literą M, nic w nim nie kodowałem. Tak naprawdę to naszukałem się jak głupi jak dołożyć ten tempomat i nie znalazłem jakiegoś fajnego opisu.

Opublikowano
Moduł kierownicy mam z literą M, nic w nim nie kodowałem. Tak naprawdę to naszukałem się jak głupi jak dołożyć ten tempomat i nie znalazłem jakiegoś fajnego opisu.

Chłopie,tu masz wyłożone jak chłop krowie na rowie :

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

Pozdrawiam

Opublikowano

Akurat na ten opis się natknąłem, niestety nie mam tam info jak sprawdzić vagiem działanie tempomatu. Ja nie musiałem nic z modułem kierownicy robić ponieważ fabrycznie miałem kompatybilny. Jedyne czynności jakie wykonałem to dołożenie manetki i zalogowanie tempomatu w module silnika. czy coś pominąłem ?

Opublikowano

No to sprawdź kodowanie modułu kierownicy. Bo to że jest kompatybilny nie znaczy że jest dobrze zakodowany.

Opublikowano
... czy coś pominąłem ?

Owszem:

16-Steering Wheel -> Coding-07 -> Software Coding

Na przedostatniej pozycji musi być 4

Dopiero potem aktywujesz tempomat w:

01-Engine -> Login-11 -> 11463 -> [Do It!]

Działanie manetki sprawdzisz sobie tutaj:

16-Steering wheel -> Meas.Blocs-08 -> Group 004

Grupa 004 czyta wszystkie funkcje manetki.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

I wszytko dzięki twojej radzie działa, Wielkie dzięki !!