Domie Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Witam forumowiczów, Interesuję mnie oryginalne oznaczenie czujnika płynu chłodzącego (4 pinowy) Kupiłem zamiennik,ale również pokazuje głupoty na desce jak i climatroniku.
Tommy Gun Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Podjedź do ASO, podasz Vin z dowodu rejestracyjnego i problem się rozwiąże.
Domie Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Więc po wyciągnięciu czujnika płynu chłodzącego u mnie jest oznaczenie : 078919501C, Kolor-Czarny Ale skorzystam z podpowiedzi Tommy Gun zapytam w ASO i dam znać czy taki powinien być.
heretic Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 czesc, mam podobny problem do twojego wymienilem dzis czujnik kolor czarny nr 078919501C poniewaz wskazania na desce mialem od ok 50 do 85 stopni wedlug tego co znalazlem w necie zamiast tego czujnika zamiennie wystepuje zielony o nr 059919501A i taki wlasnie zalozylem (kupiony nowy oryginalny ale nie w ASO) po wymianie pokazuje jeszcze dziwniej bo tylko do 70 stopni wskazowka dochodzi jutro podlacze vaga i zobacze jakie sa wartosci na kanale 1 i 17 spotkal sie ktos moze z takim problemem??? znalazlem w tym temacie http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b6-avf-termostat-czujnik-g2-dalej-blad-01039-a-221618/ ze trzeba sprawdzic wtyczke do tego czujnika bo ona moze powodowac problem ------------------------------------------------------------------------------------------------- 20-10-2013 sprawdzilem kanal 1 i 17 i temperatura doszla tylko do 70 stopni i na 1nce i 17 pokazuje taka sama wiec czujnik bedzie ok martwi mnie tylko ze powyzej 70 stopni nie rosnie temperatura niby wszystko sie sklania ku termostatowi ale, waz gorny cieply a dolny z termostatu widocznie chlodniejszy, wiec sam nie wiem moze sie zawiesil termostat ,moze ktos sie spotkal z takim stanem??
Domie Opublikowano 24 Października 2013 Autor Opublikowano 24 Października 2013 Wymieniony czujnik temperatury płynu chłodzącego(na oryginalny) wszystko wróciło do normy.
heretic Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja u siebie wymieniłem termostat i jak ręką odjął, trzyma 90 stopni. Także miałem i czujnik padnięty i termostat.
Rekomendowane odpowiedzi