Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc w identyfikacji turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jak część z Was wie posiadana przeze mnie audiczka uległa dosyć poważnemu wypadkowi:facepalm:, jako iż auto miało niezłego "buta" chciałbym się dowiedzieć, czy informacje podane przez sprzedającego były prawdziwe, zapewniał mnie on iż założone jest inne, podobno większe turbo, niestety nie wiem jak to sprawdzić, więc wstawiam zdjęcia i proszę o pomoc :decayed:

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale zrobione one są kompaktowym aparatem, ze względu na małą ilość miejsca

IMG_2701.jpg

IMG_2707.jpg

IMG_2708.jpg

IMG_2709.jpg

Opublikowano

703J - turbo z 1.8T BFB 163KM czyli K03-029, ma nie wiele wiekszy wirnik wydechowy ale możliwości praktycznie te same co oryginalne K03-005 ktore bylo fabryczne

robi sie z nich hybrydy, rozwierca sie musze aluminiowa i wstawia wiekszy wirnik ale nie widac zeby twoja byla powiekszana od strony zimnej - skoro twoje auto podobno dobrze zawijało to pewnie mialo robiony program?

Opublikowano

Z tego co patrzyłem to przy komputerze nie ma powpinanych żadnych kostek więc nie wiem, jutro postaram się dokładnie obadać sprawę i coś napiszę

Opublikowano

a rozkrecales komputer?

jesli kostka byla lutowana dobrze to nie bedzie widac roznicy "na oko" - tym bardziej z zewnatrz gdzie nic sie nigdy nei podpina

Opublikowano

komputera nie rozbierałem bo bałem się że zepsuje coś z immo, ale teraz jak samochód jest już rozwalony, postaram się go rozkręcić, na pewno nie jest to oryginalny komp, bo z tego co pamiętam jest on cały popisany charakterystycznym białym markerem:grin:

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 19:58 ----------

jutro postaram się porozkręcać i udokumentować moje działania :decayed: