Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam właśnie montuje światła do jazdy dziennej. Pod który bezpiecznik albo gdzie mogę się wpiąć z pradem? oczywiście za kluczykiem

Opublikowano

Może lepiej pod 28 się wpiąć - pompa paliwa :wink:

Opublikowano

a rozrusznik ma bezpiecznik w środku?

---------- Post dopisany 23-10-2013 at 09:20 ---------- Poprzedni post napisany 19-10-2013 at 14:57 ----------

no i jest problem. Gdy włacze pozycyjne drl świeca słabiej a gdy włacze halogeny to dopiero gasna. Wyciągnąłem ledy z pozycyjnych i teraz nawet właczenie halogenow nie pomaga ale za to jak wrzucę wsteczny to gasna. o co w tym chodzi. Czyżby jakieś zakłócenia?

---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 09:20 ----------

nie mogę sobie z tym poradzić dalej nie gasna jak włacze pozycyjne

Opublikowano

A gdzie się podpiąłeś z DRL?

Opublikowano

plus z bezpiecznika 5 minus z karoserii a 3 kabelek do pozycyjnych. Jest problem w tym 3-cim kabelku bo jak go stykne do akumulatora to ładnie gaśnie

Opublikowano

Może w postojowce wziąłeś - zamiast + albo masz led na postojowych

Sony Xperia Tapatalk 4.

---------- Post dopisany at 10:49 ---------- Poprzedni post napisany at 10:45 ----------

Sprawdź miernikiem bo może masz 11 volt na postojowce. Wtedy trzeba do niej podłączyć przekaznik a z aku przez przekaznik dlr.

Sony Xperia Tapatalk 4.

---------- Post dopisany at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany at 10:49 ----------

Jeszcze zobacz czy nie masz w nich opcji postojowek bo wtedy tylko przygasaja ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

miałem ledy w postojówkach ale je wywaliłem bo też myślałem ze w nich jest problem. nie mam w nich opcji postojówek bo tylko jedna mruga tak delikatnie ale w nocy to widać. jak wygłada podłączenie przez przekaźnik i jaki to musi być?

---------- Post dopisany 25-10-2013 at 19:53 ---------- Poprzedni post napisany 24-10-2013 at 15:50 ----------

wstawiłem przekaźnik i dalej to samo. ładnie rozłancza ale dalej nie led nie gaśnie tak jak trzeba