Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Utrata mocy, dziwny świst, przerywanie gazu, wariacje komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Opisze całą sytuacje. Samochod kupiony trzy tygodnie temu, przejechane 1000km i bylo wszystko ok, po tym nastąpiło założenie gazu. Po założeniu ok 30km jezdził ok rodzicom, ale jak wsiadłęm ja i troche go przegonilem i zaczeły dziać sie dziwne rzeczy. Po ok 4km podczas przyspieszania po wcisnieciu gazu praktycznie wcale nie ma mocy , dziwny świst dochodzi z pod maski i nie jest to turbo, przy wyzszych obrotach zaczyna szarpac i przerywac. Więc postanowilem wrocic do domu, ale pomyślalem ze zatrzymam sie, zgasze i moze przejdzie wiec naciskam na chamulec a pedał w ogole nie chce sie ugiąć, moze z 1cm sie ugią i prawie wcale nie hamuje, no wiec dotoczyłem sie do miejsa gdzie moglem sie juz zatrzymac, zgasiłem, odpalam, sekunda i zgasł, drugi raz to samo, trzecim razem wkonu sie udalo, przelaczylem od razu na benzyne i niby jakos ruszyl, hamulec odpuścil, przejechalem 200m i skrecam w podjazd a kierownica nie chce w ogole skrecic. zgasł, znow nie moglem odpalic, wkoncu sie udalo odpalic i dojechac w miare normalnie. Pod garażem dałem troche gazu na jałowym, obroty wzrosły do 2.5 tys, puściłem gaz, one poszły do 3tys i za jakies 3 sekundy zaczeły spadac.

Dzis druga jazda i na gazie tak jak na benzynie spadek mocy, swist i przerywanie.

Dzwoniłem do tego gazownika ale jest weekend wiec nie odbiera.

Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może byc?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nieszczelność, może jakiś wąż spadł.

Pewnie gazownik nie pozakładał opasek na wąż od kolektora ssącego.

Takich gazowników partaczy do łopaty a nie do zakładania instalacji LPG:facepalm:

Opublikowano

Otwórz maskę i popatrz na suction jet pump czyli ezektor. Jak nie wiesz jak to wygląda to wrzuc te nazwy w google

Opublikowano

A nie mówiłem