Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

odwrotnie działający czujnik paliwa,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem problem z zegarami Jeagera więc wymieniłem je na VDO. Elektryk zakodował mi immo spytał o wyposażenie powiedział iż licznik musi się dostosować. Pytałem go jak ze wskazaniem paliwa odpowiedział że VAG pokazuje 43 L i faktycznie miałem kreskę w okolicach 3/4, przejechałem 200 km i wskazówka zamiast opadać podnosi się, wlałem dziś z ciekawości 10 L i okazało sie iż znów opadła do 3/4. Dodam że wszystko dzieje się płynnie. Nie wiem co z tym zrobić reklamować licznik, naprawiać, czy może to coś w sofcie jest źle ustawione . Dodam że miałem 1/2 fisa obecnie mam 1/1 vdo. dodam że na fisie pokazuje zbyt duży dystans na baku i to dość znacznie . ktoś miał z tym problem ? Dodam również że zawsze pokazuje ten sam poziom nie jak poprzednio że raz full raz ponad full raz 1/2 raz 1/4. Teraz jakby wszystko było okej tylko działał na odwrót. dodam że nie zalożyłem jeszcze manetki :(

Opublikowano

bylo juz opisywane pare razy , po zmianie zegarow byly takie objawy

Opublikowano

Zegary VDO od audi A6.

Opublikowano

Pewnie tak, podaj nr licznika jeśli zaczyna się 4B0 to jest od a6 jeśli 8D0 to od a4 , obstawiam jak wyżej ze od a6 , rozwiążesz to oczywiście poprzez założenie plywaka z a6 ale np juz drzwi nie podłączysz zeby wyświetlało bez edycji wsadu co jest ryzykowne , jeśli nie masz vaga to czy pokazuje Ci otwarte drzwi kierowcy albo klapę bagażnika teraz ? Bo jeśli nie to na bank masz zegary z a6

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzałem Vagiem ale mam prawdopodobnie niestety są do zegary od a6 z tym że kupiłem je jako od a4 niestety jutro bede się starał zwrócić. Temat zgłębiłem. Nie ma regulacji podświetlenia więc na 99 % to od a6 niestety. wątek niestety można usunąć bo nic nie wykombinuje a nie będę zmieniał pływaka skoro gość zapewniał że to od a4 ...

Opublikowano

Dlatego na następny raz pros o numery części

Opublikowano

Potencjometr do ogarnięcia, ale trzeba licznik rozebrać.

Jak licznik po lifcie ale nie crypto to wskaźnik też do ogarnięcia, bez rozbierania obudowy.

Opublikowano
  • Autor

zadzwonię dziś do gościa zobaczymy co do się zrobić najwyżej ten sprzedam jeżeli będzie robił problemy. i znowu szukanie ... A mój stary licznik juz nie podchodzi a nie chce znów kasy ładować na przekodowanie.. cholerka właśnie na tym liczniku nie ma tej karteczki z nr ;/

Opublikowano

jesli fis fajnie swieci i nie chcesz dalej szukac to otwieraj zbiornik paliwa i zmieniaj potencjometr od plywaka na taki z A6. Powinno pomoc

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego fis świeci okej ale lubie ori więc jeżeli ktoś chce niech bierze :P jutro po południu wysyłam z powrotem

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to na pinout'cie w liczniku w B5 jest jeden pin od wskaźnika paliwa w b6 natomiast masz 2 piny więc może stąd ten problem.