Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

18" 225/55/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie Panowie, bo szukajka i google nie wiedzą nic na ten temat, czy do a4 b5 (1.8T) wpakuje felunek w rozmiarze r18 z oponą 225/50. Brat ma cos takiego w Focusie MK2 na seryjnym zawiasie, wyglada to optycznie nieźle, nie jak wóz drabiniasty i fajnie wypełnia nadkole.z komfortem też jest w porządku. Pytanie tylko czy dałoby się coś takiego upchnąć w Audi, gdyby nie inny rozstaw to bym jego założył i sprawdził, piszcie co sądzicie :naughty:

Opublikowano

Sądzę, że profil 50 na feldze 18" to...........:kwasny: po to sie daje większe koła, żeby to jakos wyglądało. Profil 50 to jest dobry do 16", na 18" max. 45 (co już słabo wygląda, ale zależy od szerokości felgi i opony). To nie Allroad :doh:

Opublikowano
  • Autor

zrobie foto na focusie i wrzuce to zobaczycie o ile lepiej wyglada profil 50 niż 40, przy seryjnym zawiasie, uparłem sie na ten profil 50 bo komfort nieporównywalnie wiekszy, tylko czy wejdzie z porzodu i nie bedzie haczyło o wahacz z przodu, ewentualnie jakiego ET szukac zeby to upchnac

Opublikowano

Nie lepiej dać 17" na oponie 225/50? będzie chyba lepiej wyglądało. Miałem takie balony i ciągało mnie w koleinach niesamowicie :facepalm: myślę, że 18" na takim balonie będa podobnie się zachowywały :thumbdown: po roku sprzedałem i kupiłem 205/50 przód i 225/45 tył te same felgi a prowadzenie dużo lepsze w koleinach.

Opublikowano
  • Autor

2u8gjo6.jpg tak to wyglada na focusie, optycznie wyglada lepiej, nie mowiąc juz o komforcie.. pytanie tylko czy to wejdzie, probował ktos?

---------- Post dopisany at 20:41 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

94bvlmfc7bxr_t.jpg ktore wybrac?

Opublikowano

225/50 chyba seryjnie było w a4 b8 . Kupowałem felgi od kolegi z forum i takie właśnie miał założone. Jak przymierzyłem do mojego auta b7 to faktycznie bardzo mało miejsca jest między górnymi wachaczami a oponą palec nie wszedł :/ ale się mieściło. Fakt wyglądało baloniasto. Et felgi 45 było. Felgi to oczywiście 17 przy 18 i takiej oponie może być duży problem ze zmieszczeniem. Bez przymierzenia się nie dowiesz czy wejdzie.

Opublikowano
http://i43.tinypic.com/2u8gjo6.jpg tak to wyglada na focusie, optycznie wyglada lepiej, nie mowiąc juz o komforcie.. pytanie tylko czy to wejdzie, probował ktos?

---------- Post dopisany at 20:41 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

http://pics.tinypic.pl/i/00460/94bvlmfc7bxr_t.jpg ktore wybrac?

Ostatnie są spoko ,

Opublikowano

Piszecie, że źle będzie wyglądało z takim balonem, a nic nie mówicie, że licznik będzie przekłamywał i to grubo :doh:

Opublikowano

Licznik na pewno będzie przekłamywał jeżeli w ogóle zmieszczą się takie koła. Przede wszystkim będzie to bardzo źle wyglądało.

Jeżeli ktoś chce komfort i profil 55 to dobrze wybrać koła 205/55 R16 a jeżeli 18" koła to opony 225/40.

Opublikowano

:facepalm: niedługo to niektórzy będą jeszcze chcieli upchać profil 225/60.

Chcesz komfortu to kup 15" i wsadź balony, chcesz 18" to się licz z niższą oponą i trzymaj się średnicy koła jakie inżynierowie wymyślili do danego auta.

Opublikowano
  • Autor

o przekłamania nie pytałem bo to oczywiste, zastanawiałem sie tylko czy to sie zmieści jak w focusie, bo na seryjnym zawieszeniu tak jak pisałem wygląda lepiej na większym balonie i na pewno jest bardziej komfortowe mimo rozmiaru felgi, byłem ciekaw kwestii technicznych nie tego czy to bedzie h** wygladało cz też nie. Ale i tak dzieki za opinię:decayed::wink:

---------- Post dopisany 03-11-2013 at 13:14 ---------- Poprzedni post napisany 31-10-2013 at 08:07 ----------

http://img845.imageshack.us/img845/5903/1362690501040.jpg

po temacie, dałem sobie spokoj z kombinowaniem i zakupiłem 17" wzór jak na zdjęciu

Opublikowano

ja bym wkładał 215/40

Opublikowano
ja bym wkładał 215/40

ja mam u siebie 215/35 i wcale nie jest tak źle tylko czasami elementem odpowiadającym za amortyzacje jest wahacz ;)

Opublikowano

http://img845.imageshack.us/img845/5903/1362690501040.jpg

po temacie, dałem sobie spokoj z kombinowaniem i zakupiłem 17" wzór jak na zdjęciu

Te felgi dobrze wyglądają np. w Polo jak są wypolerowane i mają opony 205/40 czy 185/35.

W A4 z oponami 225/45 średnio.

Opublikowano
  • Autor

juz tak jest że mam pomysły inne niz wszyscy ;) czasem sie sprawdzaja a czasem nie ;p wygladaja jak takie wieksze kołpaki ;) ale MI się podobaja