Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zdemontować prędkościomierz w A4 B6?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak zdemontować prędkościomierz w A4 B6 z 2001r. w celu wymiany żarówek w niektórych kontrolkach? A przy okazji czy a Audi jest możliwość zrobienia jakiegoś autotestu licznika tzn. ze wskazówki wędrują w skrajne położenia zapalają się wszystkie kontroli itp. bez użycia jakiegoś zewnętrznego urządzenia? (wcześniej miałem focusa i tam się naciskało przycisk na liczniku i przekręcało kluczyk na zapłon i robił się test).

Opublikowano

Sruby trzymające licznik są na dole 2szt. za plastikiem między przyciskami,trzeba go wyjąc i śruby będa za nim,tak dość głęboko.Najlepiej też zdjąc osłone bezpieczników i ręką od środka sobie pomóc,na górze trzymają jeszcze rzepy.taki test tylko można VAG-iem .

Opublikowano

Kolego, jakie żarówki. Tam wszystko na diodach smd jest. Zrób test elementów wykonawczycch w vagu/vcds i bedziesz widział która kontrolka działa a która nie.

Opublikowano

ciekawe po co chcesz ten 'prędkościomierz' wyjmować i co Ci tam nie świeci :) wszystko na diodach :decayed:

Opublikowano
  • Autor

NO i właśnie po to się zadaje pytania na forum. Jeżeli wszystko jest na diodach to faktycznie nie ma po co demontować a test możne mi zrobią przy okazji wizyty w w warsztacie. Dzięki za odp.

Opublikowano

Co nie znaczy że te diody są wieczne:naughty:

Najlepszy przykład to wyłącznik świateł, jest wątek o naprawie niedziałającego podświetlenia z którego sam już korzystałem.

Opublikowano
Co nie znaczy że te diody są wieczne:naughty:

Najlepszy przykład to wyłącznik świateł, jest wątek o naprawie niedziałającego podświetlenia z którego sam już korzystałem.

Ale w b6 ja nie pamietam zebym trafil licznik zeby w nim dioda padla. Wszystkie diody ladnie widac na tescie licznika vagiem. Bez potrzeby wyjmowania go.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Opublikowano

W liczniku nie padają diody i oby tak było na wieki wieków...

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzone, wszystko działa, problem z diodą od ESP był związany z błędem, który usunięto. Temat do zamknięcia