Lutek90 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Witam piszę z następującym problemem od nie dawna jestem posiadaczem audi a4 B7 2006 2.0 T FSI i pojawił się pierwszy problem od zakupu czyli pojawiła mi się 2-3 dni temu w nocy jak wracałem z pracy kontrolka silnika zaświeciła na żółto i świeci nadal byłem przekonany że jak rano odpalę motor to nie będzie ale świeci się cały czas, Co mogę powiedzieć do pracy silnika wszystko chodzi tak samo nic nie zrywa nic dławi , spalanie jest takie tamo , nie wiem czy to coś poważnego czy nie czy dzwonić do wcześniejeszego własciciela bo jak by nie było dopiero 2-3 tygodnie po zakupie jestem czy po prostu zdiagnozować to samemu przy Waszej pomocy? Nie bardzo mam możliwość podpięcia urządzenia diagnozujacego tutaj bo nie posiadam tak owego a salon Audi mam spory kawałek od siebie i wiem że za taką usługę liczą około 100 funciaków , czy można tak jeździć czy po prostu najlepiej się udać do jakiegoś mechanika żeby to zdjagnozował?? Z góry thx za odpowiedz jesli jest temat podobny gdzieś proszę o odesłanie
spanky Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Witam piszę z następującym problemem od nie dawna jestem posiadaczem audi a4 B7 2006 2.0 T FSI i pojawił się pierwszy problem od zakupu czyli pojawiła mi się 2-3 dni temu w nocy jak wracałem z pracy kontrolka silnika zaświeciła na żółto i świeci nadal byłem przekonany że jak rano odpalę motor to nie będzie ale świeci się cały czas, Co mogę powiedzieć do pracy silnika wszystko chodzi tak samo nic nie zrywa nic dławi , spalanie jest takie tamo , nie wiem czy to coś poważnego czy nie czy dzwonić do wcześniejeszego własciciela bo jak by nie było dopiero 2-3 tygodnie po zakupie jestem czy po prostu zdiagnozować to samemu przy Waszej pomocy?Nie bardzo mam możliwość podpięcia urządzenia diagnozujacego tutaj bo nie posiadam tak owego a salon Audi mam spory kawałek od siebie i wiem że za taką usługę liczą około 100 funciaków , czy można tak jeździć czy po prostu najlepiej się udać do jakiegoś mechanika żeby to zdjagnozował?? Z góry thx za odpowiedz jesli jest temat podobny gdzieś proszę o odesłanie tylko podpiecie pod VCDS-a moze pomoc ...
GreGoriO Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 u mnie praktycznie każdy "mechanik" posiada kabel. jeśli nie może ci pomóc żaden z klubowiczy to podjedź do jakiegokolwiek mechaniora i poproś o podłączenie, zresztą pewnie na Gumtree coś znajdziesz, o eBayu nie wspomnę. cable audi in United Kingdom | Gumtree Other
Lutek90 Opublikowano 27 Października 2013 Autor Opublikowano 27 Października 2013 Wiem wiem znalazałem to wcześniej na ebay tylko pytanie czy potrzebuje tylko ten kabel czy jeszcze jest jakiś sterownik na płycie do tego czy jak ??
GreGoriO Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 W większości, jeśli nie wszystkie, powinny posiadać sterownik do kabla. Co do samego programu diagnostycznego to już bywa różnie, ale od czego jest internet. Żaden problem, na chomikach są chyba wszystkie Warto kupić sobie kabel bo zakup zwraca się już po pierwszym podłączeniu. oczywiście jeśli nic wcześniej nie namieszasz.
Rekomendowane odpowiedzi