Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kompresor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forumowicze ! Zaszła potrzeba kupienia sprężarki do domowego garażu. Koszt powiedzmy około 1200 PLN. Przeglądam fora, szukam porad i dochodzę do wniosku, że w tej cenie to tylko chińszczyzna. Czy będzie to sprężarka jedno-tłokowa z napędem bezpośrednim (około 500 zł) czy dwutłokowa (V-ka) na pasku to ogólnie jakość do mnie nie przemawia. Tutaj zwracam się z prośbą do Was, czy macie może coś sprawdzonego, mało awaryjnego? Używana będzie sporadycznie do napompowania kółka czy jakiejś tam zaprawki.

Opublikowano

Do takich celów jak chcesz to Ci spojonie spręzarka z butlą 50l 1tłokowa wystarczy, koszt ok 500zł wraz z zestawem do malowania/oliwienia/pompowania.

Opublikowano
Do takich celów jak chcesz to Ci spojonie spręzarka z butlą 50l 1tłokowa wystarczy, koszt ok 500zł wraz z zestawem do malowania/oliwienia/pompowania.

Tak właśnie sobie myślę, że powinna wystarczyć. Bo po co w sumie wydawać 2 razy więcej na coś co i tak dużo lepsze jakościowo nie będzie. W miarę dobry sprzęt kosztuje od 3000 PLN w górę :kwasny:

Opublikowano

ja kupiłem taki kompresorek i jest spoko do pompowania kół czy wydmuchiwania żarcia spod klawiatury lapka :grin:

KOMPRESOR OLEJOWY SPRĘŻARKA 50L.3.8KM+ZESTAW 5ELEM (3519194147) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

co prawda jeszcze nie miałem okazji przetestować pistoletu do lakierowania, ale to wkrótce. 18" na nowy sezon trzeba pomalować :decayed:

Opublikowano

Szczerze odradzam korzystania z pistoletu dołączonego do zestawu (nie maluje a pluje). Może nie mam wielkiego doświadczenia w lakierowaniu, ale ten prawdopodobnie się nie nada. Ja swoje felgi odnawiałem zakupionym z allegro "SICO TOOLS BRONZE RP - dysza 1.4" i jakoś dało rade, ale jak miałem do polakierowania błotnik to się już bałem i zapożyczyłem od znajomego mechanika bardziej profesjonalny. Kompresor też miałem pożyczony z wydajnością efektywną 400 l/min.

Opublikowano

może i do lakierowania ma za słabą wydajność, lecz do pompowania kół, oliwienia czy przedmuchiwania jest w sam raz :wink: