Okruchos Opublikowano 28 Października 2013 Opublikowano 28 Października 2013 Witam Mam problem z doborem chlodnicy do swej audiczki. Pacjent to: Audi A4 Avant 1996r, 1,9 tdi, 110 KM, skrzynia manual, z klimatyzacja Chce zamowic przez neta bo ceny duzo nizsze. chciałbym aby bez problemu pasowała zeby dwa razy auta nie rozbierać. I tu spotkałem sie z czyms takim jak chlodnica z jedna szybkozłączką i z dwiema???? na moje oko chyba jedna ale katalog np Nissena podaje juz model do mnie jako ten z dwiema W zadnym katalogu nie znalazlem jedniznacznej odp, nawet etka podaje multum rozwiazan heheh ktos wymieniał chlodnicę w AFN-ie???? Jakie numery powinna mieć?????
maciucha512 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Domyślam się, że chodzi Ci o rodzaj podłączenia węzy do chłodnicy. U mnie na dole i górze jest połączenia typu wciskasz i blokujesz spinką. Rok wozu ten sam to i może tak samo.
Okruchos Opublikowano 29 Października 2013 Autor Opublikowano 29 Października 2013 Domyślam się, że chodzi Ci o rodzaj podłączenia węzy do chłodnicy. U mnie na dole i górze jest połączenia typu wciskasz i blokujesz spinką. Rok wozu ten sam to i może tak samo. A u mnie wlasnie na gorze jest scisniete cybantem normalnie dlatego juz sie gubie, katalogi podaja dwie szubkozlaczki a fizycznie wyglada na to ze mam jedna.... I wez tu badz mądry :/ ---------- Post dopisany at 12:08 ---------- Poprzedni post napisany at 11:25 ---------- Tutaj foty: gorny wąż: Uploaded with ImageShack.us Dolny wąż: Uploaded with ImageShack.us
sony_dark Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 u mnie też mam taką opaskę, ponieważ wąż został na koncu ucięty, ale tym to się nie przejmuj ważne żeby wymiary sie zgadzały i wloty i wyloty cieczy.
Okruchos Opublikowano 31 Października 2013 Autor Opublikowano 31 Października 2013 A więc do afn-a 632x398x32 czy 632x414x32 ??? ---------- Post dopisany at 12:36 ---------- Poprzedni post napisany at 12:35 ---------- sorry ale bez zdjęcia zderzaka, wysokości nijak sie nie da zmierzyc :/
OLIVER Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 A więc do afn-a 632x398x32 czy 632x414x32 ??? ---------- Post dopisany at 12:36 ---------- Poprzedni post napisany at 12:35 ---------- sorry ale bez zdjęcia zderzaka, wysokości nijak sie nie da zmierzyc :/ Myślę że to rozwieje twoje wątpliwości .... Masz numer i wymiar podany......
sony_dark Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 co ty mówisz ze sie nie da zmierzyć jak sie uprzesz to na pewno się da ja mam v6 i dałem sobie rade:P
Okruchos Opublikowano 31 Października 2013 Autor Opublikowano 31 Października 2013 Do etki tez zagladałem sprawa polega na tym ze o chlodnice o które pytałem sparwa wyglada tak: 632x398x32 ma dwie szybkozlaczki Katalog nissena podaje nr 60299 ale jak dzwoniłem po sprzedawcach to mowia ze to model na dwie szybkozlaczki 632x414x32 ma jedna na dole a na gorze zwykłe przylacze na opaske :/ i taka podejrzewam mi potrzeba no ale etka podaje wysokość 398 sam juz nie wiem chyba zostanie rozebranie przodu i dopiero zamowienie :/ ---------- Post dopisany at 17:14 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ---------- Znqalazłem taka , wg katalogu jest od 1Z ale chyba powinna pasować??????
sony_dark Opublikowano 31 Października 2013 Opublikowano 31 Października 2013 zamów, w najgorszym wypadku wymienisz na inna. A i jeszcze gdzie zamawiasz przez neta czy w sklepie z autoczesciami??
Okruchos Opublikowano 31 Października 2013 Autor Opublikowano 31 Października 2013 zamów, w najgorszym wypadku wymienisz na inna. A i jeszcze gdzie zamawiasz przez neta czy w sklepie z autoczesciami?? przez neta
sony_dark Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 no to inna sytuacja, dłuższy czas w razie wymiany. Ja kupowałem chłodnice w sklepie za 300zł (chyba nrf albo nissena).
Rekomendowane odpowiedzi