Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpalaniem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jakiś dziwny problem z moim tdi. Rano jak wsiądę i chcę go odpalić to ma ciężko zakręcić, tak jakby aku był słaby ale odpala, ale za drugim, trzecim, dziesiątym razem już na strzała. Czy zimny czy ciepły pali na strzała. Jednak czasami ma tak, jakby był pusty aku, przekręcam kluczyk i... nic, licznik się kasuje, godzina też, przerkęcam jeszcze raz i na strzała znowu pali. Nie mam pojęcia co to może być. Vaga podpinałem to błędów w silniki nie pokazało.

Jakiś czas temu regenerowałem przekaźnik 109, ale to chyba nie będzie miało wpływu. Myślałem nad rozrusznikiem, albo kąt wtrysku, co wy na to?

Opublikowano

Kula mówi że elektrowlacznik rozrusznika mógł paść. Ja bym odkręcił od klemy wyjście na rozrusznik i popatrzył co się bez dzieje jak ok to na stół gada i regeneracja.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

sory, że tak opisuję, ale kompem to narazie tyle potrafię zrobić. a mechanicy z okół to tragedia, pojadę "umawiamy się na zadzwoń jutro" i tak za czymkolwiek kierwa czekam ostatnio miesiącami, jakbym za darmo chciał żeby mi zrobili... :facepalm:

odkręcę klemę od rozrusznika i co ma się stać? przecież nie odpalę wtedy chyba :decayed:

Opublikowano

Będziesz wiedział czy cyrk przez rozrusznik czy instalacje.

Jak odlaczysz rozrusznik i dasz zapłon bez a kontrolki pogasna to coś z instalacją.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

z tym, że to się dzieje tak raz na 100, więc tak nie dam rady sprawdzić. a rano poprotu tylko słabo kręci.

Opublikowano

Jednym słowem albo akumulator prosi o ładowanie lub wymianę albo rozrusznik wymienić elektrowlacznik i tulejke przy okazji luknać na przekładnie planetarną i szczotki bo czasem lepiej kupić drugi rozrusznik.

Chyba z przekladnia przesadziłem bo jest w b6 a w profilu nie ma co ty masz?

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Aku jest pełny, tak mi pokazuje prostownik, bo nie raz kombinowałem, żeby go doładować. Będę myślał nad rozrusznikiem ;) Dzięki za pomoc ;)

Mam ahf ;)

---------- Post dopisany 15-11-2013 at 08:56 ---------- Poprzedni post napisany 30-10-2013 at 19:08 ----------

ciekawa sprawa, kiedy aku podłączałem na noc prostownikiem na minimalnym ładowaniu to rano miał ciężko zapalić, ale teraz naładowałem aku, zostawiłem odłączony na noc i rano podpiąłem i odpalił na strzała. ale coś mi pobiera prąd poprostu, bo po dotknięciu klemy do aku mocno się iskrzy, bardzo mocno. radio odpięte, wzmak też i dalej to samo. jadę do mechanika niech mi pomierzy co i jak.