xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 witam kiedyś słyszałem że miało wejść taka ustawa na obowiązkowe zmienianie opon letnich na zimowe od 1 listopada do 31 marca i tu jest moje pytanie czy to już przeszło czy nadal jeszcze tego nie ma i nie trzeba się martwić o mandat
arkady1321 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 nie ma jeszcze obowiązku........
xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Opublikowano 1 Listopada 2013 o to dzieki za odpowiedź bo za godzinkę wylatuje w trasę i już się bałem że jak weszło to może troszkę zaboleć portfel. a nie wiesz jak z tym będzie czy to w ogóle im przejdzie ?
arkady1321 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 planują by wszystkie 4 opony były jednakowe ale to tez jeszcze nie weszlo w zycie....
Grzesiekkbc Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Doprowadzą do tego, że opona starsza niż 3 lata będzie się nadawać do wywalenia i nie ma znaczenia czy ma się na niej 8mm bieżnika czy pół. Lepiej jak by wprowadzili pozwolenie na używanie kolców bo np taj jak ja mieszkam już prawie w górach gdzie jadąc pod górkę widzisz dwie kolejne za moment nie raz nie idzie jechać. Skoro pługów nie chcą puszczać a jak już jedzie to sypie jakąś mieszanką chloru z czymś tam bo to niby rozpuści wszystko łącznie z asfaltem. Dać ludziom pozwolenie na kolce które można używać np w poszczególnych rejonach polski. Ja też jestem za tym by na każdej osi była opona zimowa ale skoro nie mam 4x4 to po co mam mieć taki sam wzór protektora na każdej osi. PS Urodziła mi się córeczka o 3:05, zapraszam na pępkóweczkę
arkady1321 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puffi Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Czyli że Ja nieświadomie perdole system bo cały rok jeżdżę na zimówkach. Może jakiś nakaz jazdy na letnich w lecie?
wojtek3022 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 kolego puffi no to jesteśmy w klubie bo ja też olałem system i jeżdżę cały czas na zimówkach
Rekomendowane odpowiedzi