Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] diesel zasada działania zaworka zwrotnego w filtrze paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie jak w temacie czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa zaworek zwrotny w filtrze paliwa przypomnę ze nie jest to zwykły zaworek rozbierałem go i są tak jak by dwa zaworki w jednym lecz nie do końca rozumiem zasady działania ich czy moze ktoś ma schemat badz wie jak to ma chodzić

sprawa polega na tym iż walczę z cofającym sie paliwem przez noc założyłem już drugi nowy taki zaworek i wraz sie cofa jak dmucham w niego od strony wejścia to powietrze przelatuje bez żadnych problemów a tak chyba nie powinno być????mój silnik to 1Z[br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 12:34 _________________________________________________no panowie niech toś sie wypowie nie wstydzić sie :)

Opublikowano

czyli wychodzi na to ze to jest termo zawór a nie zawór zwrotny[br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 20:53 _________________________________________________dzieki kolego serdeczne nigdzie takiego czegoś nie mogłem znaleźć [br]Dopisany: 07 Sierpień 2008, 20:54 _________________________________________________panowie nie chce mi sie juz zakładać nowego wątku mam problem cofa mi sie paliwo jak trochę postoi założyłem zaworek uniwersalny zwrotny tuż przed pompą wtryskową i pomaga ale niema rewelacji to znaczy od zaworka do pompy schodzi ale przez noc albo czasem wcale zdarzy mu sie ale za to od zaworka w strone filtra ucieka juz po paru godzinach filtr wymieniałem zaworek termiczny w filtrze tez szlak mnie trafia bo nie wiem co to jest????????proszę was o jakąś sugestie w tej sprawie