Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak wykodowac abs ..z b5 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema chłopaki ..mam cos z abs w moim b5 ..nie dziala jak powinien caly czas sie zalacza do 25 na godzine i ze tak powiem denerwuje ...wskazania na vagu sa dobre z kazdego kola ..prawie rowne roznia sie o jedna pozycje...brak bledow na vagu ...mam dosc tego ze jak hamuje to tak sie dzieje ..i chce go wykodowac ..jakie kodowanie jest do tego ?

Opublikowano

odłącz wtyczkę od ABS-u albo wypnij przekaźnik/ bezpiecznik i już.

ale sprawdził bym , odległości czujników od koronek

Opublikowano

wystarczy odpiąc wtyczke.A jeśli załącza Ci się zawsze przy każdym chamowaniu, to być może moduł padnięty. I tak jak kolega wyżej napisał, do sprawdzenia koronki, bo objawy na nie wskazują

Opublikowano

u mnie tez tak było kiedyś w 1 b5. czujnik tylnego kola gubil przy większej predkosci zakres i wywalalo blad a do 100 abs dzialal za wcześnie (pedal skakał non stop) po wymianie wrocilo do normy ps do 5 km/h na wszystkich kolach musza być te same wartosc

Opublikowano
  • Autor

ale umnie po pierwsze jak wtyczke odlacze to miga kontrola czerwona na desce..po drugie to nie zalacza sie to zawsze przy kazdym hamowaniu ...zlacza sie w najmniej oczekiwanych momentach jak chcesz napryzklad lekko dohamowac ..ale jedziesz wolno ale tez nie zawsze to loteria wsumie..a chlopaki powiedzccie ktory to bezpiecznik jest ...?

Opublikowano
siema chłopaki ..mam cos z abs w moim b5 ..nie dziala jak powinien caly czas sie zalacza do 25 na godzine i ze tak powiem denerwuje ...wskazania na vagu sa dobre z kazdego kola ..prawie rowne roznia sie o jedna pozycje...brak bledow na vagu ...mam dosc tego ze jak hamuje to tak sie dzieje ..i chce go wykodowac ..jakie kodowanie jest do tego ?

Prawdopodobnie pada sterownik

Opublikowano

Witam,ja bym jeszcze sprawdził taśmę w kierownicy bo ona przecież też jest zakodowana do ABS-u i współpracuje z nim.

(Chodzi mi o czujnik skrętu kierownicą w niej,wiem że przy kodowaniu sterownika ABS musiałem ustawić wg VAG-a na zero i kodować bo ma to dość istotne znaczenie a po kodowaniu test drogowy,hamowanie na skręconych kołach itp)

Opublikowano
  • Autor

a jak to sprawdzic?

Opublikowano

No chyba najlepiej vagiem.

Opublikowano
  • Autor

to sie odmyslam:d a dokladniej ...:D

Opublikowano

Nie wiem sam dokładnie jak ale wydaje mi się że jak już chyba ktoś pisał że wszystkie wskazania z każdego koła powinny być jednakowe a jeżeli któreś odstaje od reszty choćby minimalnie to można by jeszcze sprawdzić czujnik który ewentualnie źle wskazuje.

Słyszałem o podobnym przypadku (objawach) przy zabrudzonym lub uszkodzonym czujniku abs

Czasem przeczyszczenie załatwia sprawę.A może jak nie to jeszcze wianek na przegubie lub piaście coś tu miesza...(brud albo inne uszkodzenie)

Opublikowano
  • Autor

umnie wskazania na vagy sa takie same na kolach ..wczesniej czujnik byl zmieniany bo zle wskazywal ..ale to nie pomoglo nic dalej to samo ..;/...w tym tygodniu rozbiore to gowno i wyczyszcze pozostale czujki i koronki ..moze faktycznie gdzies jest smar albo cos i nie czyta..