Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Otwieranie tylnej klapy nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie mogą otworzyć klapy ręcznie tylko z pilota. Próbowałem zewrzeć kabelki które są podłączone pod włączniki przy zamkach, nic nie reagują. Dodam że podświetlenie przednich drzwi pasażera też nie działa. Pomóżcie jak naprawić tą klape.

Opublikowano

A nie uszkodzony jest mikro wyłącznik w klapie nad rejestracją :mysli:

Opublikowano

U mnie tak samo, mogę otworzyć jedynie z pilota i kluczykiem natomiast ręcznie nie i jak podnoszę klape to coś mi lata pod tapicerką, pewnie jakaś część się urwała, pozdro

Opublikowano

U mnie raz mogę raz nie.

Z pilota też nie za każdym razem mogę otworzyć.

Jedynie zauważyłem, że po dłuższej jeździe otwieram i ręcznie i z pilota

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Też myślałem że to mikro włącznik, próbowałem zewrzeć go na krótko i też nie działa. Jeszcze jest podobny włącznik przy zamku. Zamówiłem oba jak wymienię to napisze. Martwi minie to że nie dochodzi napięcie do mikro włącznika. [br]Dopisany: 09 Sierpień 2008, 11:59 am_________________________________________________Witam ponownie. Zmieniłem mikro włączniki i dalej nie działa otwieranie ręczne. Pewnie czeka mnie serwis.

Opublikowano

Witam, mam pytanie z innej beczki, czy otwierając tylną klapę z pilota czy nie powinna się ona sama podnieść do góry tak jak w niektórych markach samochodu, czy tak ma być a moje siłowniki są może już do wymiany.

Opublikowano

W B6 klapa nie podnosi sie sama do góry. Ta opcja jest na 100% dopiero w B8 :good:

Opublikowano

Właśnie wróciłem z chorwacji i po tak długiej podróży zaczęła się otwierać klapa bagażnika z przycisku /bez kluczyka/ciekawe na jak długo?

Opublikowano

Stawiam na wilgoć, którą wyprażyły dopiero tamtejsze upały :)

Opublikowano

Majkel chyba masz rację bo właśnie znowu się zj....ło :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie. Awaria klapy naprawiona, po konsultacji z serwisem podpowiedzieli że często pękają kabelki na przy wyjściu z klapy. Dodam tylko dla zainteresowanych że w wszędzie jest masa, i jak ktoś oglądał mikro włączniki to wie że niema możliwości zawilgocenia, ponieważ to są odlewy.

Opublikowano

marcin możesz trochę jaśniej czy sam usunąłeś awarie czy serwis i ile cię to kosztowało?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie z kolei pojawił się identyczny problem (tyle, że w B5 Avant 1999 r.) po wyjęciu akumulatora. Rozładował mi się akumulator i byłem zmuszony wymontować go z autka i naładować w domu. Niestety po zamontowaniu nie mogę otworzyć ręcznie tylnej klapy. Z pilota działa. Może po odłączeniu akumulatora coś się zblokowało/wyłączyło i da się to jakoś odblokować/włączyć? Mikroprzełączniki w tylnej klapie są przecież dwa, więc gdyby jeden z nich padł to drugi powinien działać? Nie mam pojęcia, co mogło się stać. Może ktoś pomoże?

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.....niemoge otworzyc tylnej klapy w A4 Avant B6 z kluczyka. Kluczyk po kilku próbach udało mi sie włożyc do zamka ale nieda się przekręcic i nieiem czy to kwestia zabrudzenia zamka czy jakiś inny problem.......dodam ze posiadam 2 komplety kuluczyków (oryginał). Czy ktoś spotkał się z takim problemem?? :mysli:

Opublikowano

Witam.....niemoge otworzyc tylnej klapy w A4 Avant B6 z kluczyka. Kluczyk po kilku próbach udało mi sie włożyc do zamka ale nieda się przekręcic i nieiem czy to kwestia zabrudzenia zamka czy jakiś inny problem.......dodam ze posiadam 2 komplety kuluczyków (oryginał). Czy ktoś spotkał się z takim problemem?? :mysli:

jak się tyle męczyłeś to może wkładkę ktoś wcześniej wymienił :mysli:

• 4 lata później...