Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak 3 dni temu wyświetlił mi się czerwony komunikat na fis-ie od oleju auto nie zapaliło wyszedłem z auta sprawdziłem i rzeczywiście było ledwo minimum dolałem litrę poziom jest prawie maximum. lecz auto dalej nie chciało zapalić rozrusznik kręcił ale nie było żadnej reakcji dalej pojawiał się komunikat za piątym razem zaczął łapać przerywał chwile i po 5 sekundach wszystko się unormowało,komunikat nie świecił, zostawiłem auto na wolnych obrotach chwilę pochodził zgasiłem i jeszcze raz zapaliłem wszystko było ok. brakuje mi do wymiany 200km ale wczoraj zamówiłem już olej z filtrami. auto stało przez te 3 dni nie jeździłem czekam na wymianę oleju lecz dzisiaj chciałem go odpalić i sprawdzić czy wszystko jest ok dalej powtórzyła się ta sama sytuacja rozrusznik kręcił wyskakiwał mi komunikat OIl ale tak na 2 sekundy przy próbie zapalenia po paru próbach auto zapaliło sytuacja identyczna do poprzedniej z tym że przed chwilą byłem i odpaliło normalnie.Nie byłem jeszcze u mechanika.:facepalm: dodam jeszcze że EGR nie jest suchy,