Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dzwine zachowanie_gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.cos dziwnego sie dzieje u mnie z instalka.jak jest cieplo,wiecej niz 6stopni na dworze to auto z pb na lpg przelacza sie normalnie.a jak jest juz 5stopni na dworze lub mniej to przy przelaczaniu sie na lpg auto gasnie.dodam ze ta sytuacja ma miejsce tylko na zimnym silniku z rana przy pierwszym odpaleniu,bo potem jak silnik juz cieply to wszystko gra.ma ktos moze jakies pomysly co moze byc nie halo?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czujnik temp. W mieszalniku , reduktorze, jak kto woli. Podjedz do dobrego gaziarza to ci sprawdzi.

Wysłane z mojego telewizora

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ten sam objaw mam :/

Opublikowano

Miałem to samo i powodem był czujnik temp. w reduktorze . Po wymianie kłopot znikł .

Opublikowano

a orientacyjnie ile taki czujniczek?

Opublikowano

Miałem identyczne objawy u siebie. Pojechałem do gazownika i pierwsze co zrobiliśmy to podnieśliśmy temperaturę przełączania o 5 stopni. Było bardzo mało, bo raptem 20. Dodatkowo włączyliśmy opcję "rozgrzewania" wtrysków. Polega to na tym, że wtryski gazowe pracują już od momentu odpalenia auta na benzynie i przepychają syf z gazu, który jest we wtryskach niemal zawsze. Ponadto zwróć uwagę czy wtryski są zamontowane poziomo czy pionowo. Jeśli pionowo to gorzej bo syf zbiera się na dole i po jakimś czasie blokuje poprawne ich działanie. Zdecydowanie się poprawiło, samochód przełącza mi się teraz bez gaśnięcia i bez szarpania. Warto sprawdzić te ustawienia.

Opublikowano

temp za niska głownie to należy podnieść temp, mom. przechodzenia na gaz:wink: a czujnik pomiedzy 15 a 30 pln

Opublikowano

no właśnie coś mi świta że sprzedający coś mówił że temp przełączania to 20 st, w sumie problem się zaczął jak przycisnęło mrozem. W sobote jade do jakiegoś speca, dzięki za podpowiedzi:thumbup:

Opublikowano
a orientacyjnie ile taki czujniczek?

20 - 30 Złociszów.