Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] zmiana turbiny

Gość darecki84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie chce zaczynac nowego tematu wiec pozwolilem sie podlaczyc do tego. Zastanawia mnie jedna rzecz. Moja niunia ma nalatane okolo 265 tys km (1,9 AFN standardowy) O ile od 5 tys km jestem jej wlascicielem i przestrzegam sumiennie pamietnych 10 przykazan o tyle za diabla nie wiem kto co robil wczesiej z tym samochodem ( przy czym ma on opinie zadbanego ) Ostatnio czytalem historie lozyska w turbinie kolegi Murzyna, i az sie zalamalem bo nie sadzilem ze awaria turbiny moze zniszczyc silnik. No wiec stad moje pytanie. Czy jest jakas metoda na zabezpieczenie sie przed zniszczeniem silnika przez turbine w razie jej wysrania sie? Da sie to jakos przewidziec? A moze poporstu ja profilaktycznie wymienic po takim przebiegu? (jaki koszt orientacyjnie)

turbulum potrafi sie wysrac w nowym aucie z przebiegiem 10-20 tys km a co dopiero w starym kondonie z przebiegiem 300 tys km .... znjadz sobie innym problem do zmartwien i jezdzij fura :diabelek: ... jak sie wysra to kupisz nowa :diabelek: (na alllegro od 130 PD mozna kupic za 1000-1500 zł) ....

p.s traktuj turbulum dobrze a odwdzieczy Ci sie dmuchaniem przez xxx tyś kilometrów ;)