A4B5AJM Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Od dłuższego czasu mam problem z trochę słabymi hamulcami, pomimo wymiany klocków, tarcz, jarzm i czegoś tam jeszcze , a dzisiaj podczas postoju coś strasznie zaczęło wyć/piszczeć z okolic pompy abs, jak nacisnę hamulec to przestaje, po czym ponownie zaczynało wyć po naciśnięciu hamulca. Od tego czasu hamulec jakby trochę twardszy i może auto trochę lepiej hamuje. Mogę sam sprawdzić jakieś przewody czy coś zanim wybiorę się do mechanika, czy szykować się na wymianę pompy?
A4B5AJM Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 mam esp, na vagu nigdy nic nie pokazywało, a problemy z hamulcami były praktycznie od momentu zakupu, ale ciągle twierdzili, że wszystko ok , bo na kompie nic nie pokazywało aaa nie wiem czy to coś zmienia, ale od jakiegoś czasu przy normalnej jeździe i po delikatnym łuku przy spokojnej jeździe załącza się esp, ale to sporadycznie i na chwilę
Dev Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 masz do sprawdzenia wszystkie koronki przód i tył, czujniki również
A4B5AJM Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 czujnik abs jakiś był też wymieniany, bo auto szarpało po puszczeniu gazu, czyli czeka mnie wizyta u mechanika, ale nie wiem gdzie mam jechać , bo do tych partaczy, którzy ostatnio mi zalali pompę wspomagania czerwonym płynem nie uśmiecha mi się jechać :/
Rekomendowane odpowiedzi