Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Geometria kół Audi a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,Kłopoty z moim audi a4 b6 dotycza zawieszenia .O tuż mechanik stwierdził ze mam 1 wachacz górny do wymiany a na dolnym guma w wachaczu jest zuzyta . Ze względu że mam nowe zimówki na przodzie a szkoda zeby je ściachało udałem sie na warsztat czy faktycznie mechanik miał racje okazało sie ze geometria była nieprawidłowa a zawieszenie jest w porządku , więć zdecydowałem sie na zrobienie geometri . Zaznaczam że cała akcja dzieje sie w Angli . Dodam ze robiłem geometrie 4 miesiące wczesniej i teraz te parametry sa całkiem inne .Czy tak powinno byc? .prosze was o jakieś porady . poniżej dodam wydruk z ustawienia

Farmera_001.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich ,Kłopoty z moim audi a4 b6 dotycza zawieszenia .O tuż mechanik stwierdził ze mam 1 wachacz górny do wymiany a na dolnym guma w wachaczu jest zuzyta . Ze względu że mam nowe zimówki na przodzie a szkoda zeby je ściachało udałem sie na warsztat czy faktycznie mechanik miał racje okazało sie ze geometria była nieprawidłowa a zawieszenie jest w porządku , więć zdecydowałem sie na zrobienie geometri . Zaznaczam że cała akcja dzieje sie w Angli . Dodam ze robiłem geometrie 4 miesiące wczesniej i teraz te parametry sa całkiem inne .Czy tak powinno byc? .prosze was o jakieś porady . poniżej dodam wydruk z ustawienia

http://s14.postimg.org/3zpw0492l/Farmera_001.jpg

Nie wiem czy to ma znaczenie ale ktoś kto to robił wybrał B8 zamiast B6. Może nastawy fabryczne są inne aczkolwiek nie sądze.

Opublikowano

http://s14.postimg.org/3zpw0492l/Farmera_001.jpg

Nie wiem czy to ma znaczenie ale ktoś kto to robił wybrał B8 zamiast B6. Może nastawy fabryczne są inne aczkolwiek nie sądze.

a dlaczego nastawy w B6 i B8 miałyby być takie same????

Opublikowano

No tego nie wiem więc poddałem w wątpliwość. Co do zbieżności to pewnie nie ma znaczenia ale kąty pochylenia moga byc faktycznie różne.

Opublikowano

Ja wczoraj ustawiałem geometrie na diagnostyce komputerowej po wymianie paru elementów i wyglądało to tak, że wybiera parametry marka>model>i rodzaj zawieszenia były do wyboru wszystkie typy tzn. 1ba 1be 1bd quatro i FWD koleś pomimo że mu mówiłem jaki rodzaj jest osobiście sprawdzał na wlepie w bagażniku więc to wszystko ma znaczenie. Auto teraz jeździ jak ja chce a nie odwrotnie. A4 B8 ma na pewno inne parametry.

Opublikowano

No ba, samo b8 ma może z 3-4 rodzaje zawieszeń i też sie kąty będą różniły.

Opublikowano
  • Autor

no czyli trafiłeś kolego na odpowiedniego diagnostę i wszystko by sie zgadzało w tym temacie , ze na każdy rodzaj zawiasu sa odpowiednie parametry najbardziej to chodzi pewnie o kąty pochylenia . A miałeś kolego wydruk komput. z ustawienia ?

Opublikowano
no czyli trafiłeś kolego na odpowiedniego diagnostę i wszystko by sie zgadzało w tym temacie , ze na każdy rodzaj zawiasu sa odpowiednie parametry najbardziej to chodzi pewnie o kąty pochylenia . A miałeś kolego wydruk komput. z ustawienia ?

Jeśli o mnie chodzi to nie mam, przy mnie to było robione i widziałem jak było przed i po zabiegu. Na forum gdzieś były parametry ustawień z wypisanymi kątami. Musisz poszukać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A tak z innej beczki. Po ustawieniu zbieżności samochód słabo się prowadzi. Tzn nie mogę " znaleźć" jazdy na wprost. Ściąga mnie to w lewo to w prawo. Całe wymienione. Zbieżność ustawiłem na +1,6 ma ktoś dla mnie jakieś porady?

Opublikowano
A tak z innej beczki. Po ustawieniu zbieżności samochód słabo się prowadzi. Tzn nie mogę " znaleźć" jazdy na wprost. Ściąga mnie to w lewo to w prawo. Całe wymienione. Zbieżność ustawiłem na +1,6 ma ktoś dla mnie jakieś porady?

możliwe że długo jeździłeś ze źle ustawioną zbieżnością i opony się przytarły , teraz jest efekt ściągania auta ,na początek podmień koła

Opublikowano

opony zmienione na nowe zimówki i brak zmian...