fafnasty Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 witam potrzebuje opinie ludzi którzy maja 19 w swoich b5 jest chęć jednak na 19 nie 18 ale sie ciagle rozgladam mierzę przymierzam testuję proszę nie pisać jeśli sie nie ma stycznośći w swoich b5 z taka felgą z góry dziekuje za sugestie i ew. foty ---------- Post dopisany 23-11-2013 at 02:06 ---------- Poprzedni post napisany 22-11-2013 at 21:35 ----------
adrianus Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 4 sezony letnie przejezdzilem na 19" w b5 i dopiero w tym mialem nieciekawa przygode bo wpadlem w dziure, co prawda nie wielka, ale 2 opony dostaly dziur po bokach i 2 mikropekniecia pojawily sie po wewnetrznych stronach felg. takze szykuje mi sie wydatek bo trzeba bedzie felgi naprawic. moje kolka to MAMy, co moge Tobie napisac, zawsze staram sie jezdzic ostroznie po slabych drogach lub nieznanych i byc moze 3 sezony na 19tce sprawily ze zbyt pewnie sie poczulem, gdzies tam rozkojarzylem i w 4tym sezonie zepsułem, a moze zwykly pech, nie wiem:) zawias mam 1be, przydaloby sie przod o jakies 20mm obnizyc, bo tyl na 1be w kombiaku ladnie sie uklada, z przodu ciut nizej i by bylo git. jesli chodzi o eksploatacje zawiasu nie odczulem roznic w zuzyciu wahaczy pomiedzy 19, 17, a 15. spalanie ciut wieksze no i dynamika troche tez spada(felgi MAM to nie ultraleggery) czasem patrzac na auto to i 19 wydaja sie byc male, ale na powaznie to fajnie to wyglada i zwraca na siebie uwage. niemniej jednak 18 bylaby rozsadniejszym wyborem, zalezy, ciezka bania:)
A-rek Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 jeździłem na 19" w B5 więc chyba moge tu coś napisać....
carrera369 Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 jeździłem na 19" w B5 więc chyba moge tu coś napisać.... Prosimy
fafnasty Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Opublikowano 26 Listopada 2013 jeździłem na 19" w B5 więc chyba moge tu coś napisać.... zapraszam do wyrażenia swoich doświadczeń
A-rek Opublikowano 27 Listopada 2013 Opublikowano 27 Listopada 2013 jeździłem na 19" w B5 więc chyba moge tu coś napisać.... Prosimy jeździłem na 19" w B5 więc chyba moge tu coś napisać.... zapraszam do wyrażenia swoich doświadczeń no to czekam na konkretne pytania....
fafnasty Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 -jaka to jest fela? -jaka opona? -doznania w porównaniu do 18''? -osłabienie mocy? -prowadzenie auta na mokrym? -prowadzenie auta na suchym? -prowadzenie auta na nierównościach koleinach itp? -o komforcie rozmawiać nie bedziemy bo to mało istotne przy 19" a bynajmniej dla mnie ---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 16:38 ---------- no i zapraszam do podesłania foty
A-rek Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 -jaka to jest fela? odp: 19" z VW Scirocco -jaka opona? odp: letnia Nankang NS2 215/35 -doznania w porównaniu do 18''? odp: dokładnie takie same ale na 18" miałem opone 205/40 -osłabienie mocy? odp: w porównaniu do 15" i 195/65 nieodczuwalne (no chyba że na 19" założysz 235) -prowadzenie auta na mokrym? odp: tu istotne jest rodzaj i marka opon, a nie wielkość koła -prowadzenie auta na suchym? odp: jak wyżej -prowadzenie auta na nierównościach koleinach itp? odp: ja miałem 215 więc bujania w koleinach nie było, na 225 już czuś myszkowanie auta no i zapraszam do podesłania foty odp: foty znajdziesz w moim temacie o B5
fafnasty Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 -jaka to jest fela?odp: 19" z VW Scirocco -jaka opona? odp: letnia Nankang NS2 215/35 -doznania w porównaniu do 18''? odp: dokładnie takie same ale na 18" miałem opone 205/40 -osłabienie mocy? odp: w porównaniu do 15" i 195/65 nieodczuwalne (no chyba że na 19" założysz 235) -prowadzenie auta na mokrym? odp: tu istotne jest rodzaj i marka opon, a nie wielkość koła -prowadzenie auta na suchym? odp: jak wyżej -prowadzenie auta na nierównościach koleinach itp? odp: ja miałem 215 więc bujania w koleinach nie było, na 225 już czuś myszkowanie auta no i zapraszam do podesłania foty odp: foty znajdziesz w moim temacie o B5
Rekomendowane odpowiedzi