Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda od kierowcy i szum wiatru A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim audi A4 1.9 TDI słychać szum wiatru i szelest wody w czasie jazdy co może być???:eusathink:

Opublikowano

witam :) też przerabiałęm ten problem z wodą u mnie sie dostawała od komputera z góry do auta i miałem podłoge mokra ;)

Opublikowano
  • Autor

kolego a może tak jeśli nie mam korka w progu to może być szelest wody w zasie jazdy???

Opublikowano

nie, a czy masz mokro w aucie podczas ulewy?

Opublikowano

Szelest wody a zalanie wodą to chyba coś innego ... :kwasny: No chyba że kolega ma mokrą podłogę /// ?

Opublikowano

Uszczelki drzwi, może trzeba wyregulować też ramkę tych drzwi. Woda pewnie dostaje się pod puszką kompa w podszybiu.

Opublikowano

Dołączam się, mam ten sam problem, słychać ten szelest. Zastanawiam się czy to wina uszczelki, bo sama w sobie nie jest jakaś podziurawiona, ale może po tylu latach już zgnieciona... nie wiem o co chodzi z tą regulacją ramki :P

Swoją drogą zauważcie, że autor nic nie mówił o tym, że mu woda leci, tylko że ją słychać.

Opublikowano

No to właśnie napisałem lecz nikt tego chyba nie zauważył,

Ja mam swoją z 2000 roku więc szumów nie słyszę ale widać ze wasze roczniki są starsze więc i może mają taki defekt .. :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem koledzy uszczelki wszystkie i sie poprawiło ale dalej woda jest od kierowcy i za kierowcą z tyłu kanały są udrożnione mokro jak fiks bedzię na wiosne smrud:kwasny:

Opublikowano
Wymieniłem koledzy uszczelki wszystkie i sie poprawiło ale dalej woda jest od kierowcy i za kierowcą z tyłu kanały są udrożnione mokro jak fiks bedzię na wiosne smrud:kwasny:

ja wyjąłem całą podłogę i obecnie leży sobie i się suszy, podobno tam gdzie piorą tapicerkę mają możliwość wysuszenia podłogi na wiór.

wody jest pewnie sporo i tam gdzie pod fotelem jest nawiew na tył (taka czarna płaska rura) stoi woda i się przelewa. raz na tył raz na przód.:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

bardzo dużo jest tej wody trzeba tak zrobić jak kolego opisujesz

Opublikowano

Komp na podszybiu... jeśli w twoim roczniku też była na podszybiu, miałem ten sam problem (i nie tylko ja)

Jedna ze śrub dokręcających obudowę był całkowicie luźna i woda dostawała się kablami z pod kompa do wnętrza auta