Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie pali na ciepłym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. Mianowicie auto 2.0 BPW potrafi po tygodniowym postoju odpalić od pierwszego strzała a wystarczy ze przejedzie jakąś krótką trasę około 50km i po próbie ponownego uruchomienia kreci strasznie ciężko , odpali zgaszę ją i po ponownym zakręceniu kręci normalnie. Rozrusznik po regeneracji ponoć był ok tylko wymienili tuleje. VAG (VCP+K) nic nie pokazuje ładowanie ok zero błędów, logicznie było by postawić na akumulator ale zastanawia mnie sytuacja dlaczego tylko na ciepłym jest problem z rozruchem lub spartolili regeneracje rozrusznika? Może ktoś bardziej doświadczony lub ktoś kto miał podobny przypadek pomoże. :shock3:

Opublikowano

Dużo za wczesny wtrysk paliwa na ciepłym silniku daje taki właśnie objaw.

Do sprawdenia kąt synchronizacji i początku wtrysku.

Przy rozrządzie nie było nic grzebane ?

Miałem też kiedyś takie objawy, jak wpadłem zimą na boisko MKS Mszczonowianka i przy małej ilości śniegu wykręciłem parę ósemeczek na dwójce.

Kotyry wtedy fruwały, a tłoki tak spuchły że się zadusił :decayed::kox:

I przy próbie odpalenia nie miał siły przepychać spuchniętych tłoków w tę i z powrotem :grin:

Po przestygnięciu wszystko wróciło do normy, ale myślę że u Ciebie taki przypadek nie miał miejca :whistling::naughty:

Opublikowano

Przy rozrządzie nie było nic grzebane ?

gdyby coś z rozrządem było nie tak to i na zimnym by źle palił:eusathink:

Opublikowano

Właśnie na zimnym będzie ładnie palił :decayed:

Tak sobie myślę, w PD nie ma za dużo możliwości regualcji poza kątem synchro, a na kąt początku wtrysku wpływ ma temperatura silnika i paliwa, także też czujniki temperatury do sprawdzenia :eusathink:

Opublikowano

Sprawdź vcds ile obrotów ma silnik przy zapaleniu.Musi trzymać powyżej 250.Jak nie ma zmień firmę regenerująca bo właśnie wtedy na ciepłym pisda i pan Henio poleci korektę zamiast naprawić rozrusznik.Miałem tak jak Ty i nowy rozrusznik załatwił sprawę już od 2 lat.

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Opublikowano
  • Autor

kąt wtrysku sprawdzałem jest ok równy zeru. Doda ze nie jest to reguła często po rozgrzaniu pali normalnie.

Opublikowano

To Kriss może mieć rację, do sprawdzenia rozrusznik , klemy , gruby kabelek z aku do niego , masa silnika , pod kątem pewnego mocowania i braku oporów przepływu prądu :whistling:

Opublikowano

A dawka paliwa na cieplym silniku przy rozruchu? Moze musi ulec zmianie;)?

Opublikowano

Jak z elektryką wszystko O.K. to zmiana map rozruchowych może pomóc, tylko trzeba to wcześniej sprawdzić .

Np. zamiast czujnika temp. płynu chłodzącego silnik, podpiąć rano potencjometr 10-15 kohm i WAG-iem ustawić temperaturę niższą o 5-10 stopni niż jest. :whistling:

Jak odpali od strzała, to ma to sens :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi ale auto na rozgrzanym silniku ciężko kręci a odpalo bezproblemowo (jak zakreci) nie jest to reguła czasem nie ma żadnych problemów i działa ok. Rozrusznik wrócił wczoraj z regeneracji wszystko ok na wszelki wypadek wymienił automat na inny. Wsadzilem go wczoraj ale nie było czasu go pozodnie rozgrzać sprawdze dzisiaj i da

---------- Post dopisany 30-11-2013 at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2013 at 08:58 ----------

Zamykając temat auto chodziło 6 godziny bez gaszenia przejechało ok 200km w koło komina i po zgaszeniu odpaliło bez problemu potem spróbowałem jeszcze kilka razy (tak dla pewności ) i po kłopocie. Problemem był automat od rozrusznika po wsadzeniu innego używanego jest ok. Podsumowując nie zawsze takie objawy dają tuleje na rozruszniku i dzięki za podpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich biorących aktywny udział w temacie. :hi:

---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 19:08 ----------

Zamykając temat auto chodziło 6 godziny bez gaszenia przejechało ok 200km w koło komina i po zgaszeniu odpaliło bez problemu potem spróbowałem jeszcze kilka razy (tak dla pewności ) i po kłopocie. Problemem był automat od rozrusznika po wsadzeniu innego używanego jest ok. Podsumowując nie zawsze takie objawy dają tuleje na rozruszniku i dzięki za podpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich biorących aktywny udział w temacie. :hi:

Opublikowano

Zgadza się bo elektrowlacznik rozrusznika to taki przekaznik/stycznik w każdym razie potrafi przypalic styk co powoduje że podaje 10/11V na rozrusznik i nie osiąga pełnej mocy.

Sony Xperia Tapatalk Pro.