Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotografia - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Poszukaj tutoriali na youtube, to chyba najwygodniejsza metoda uczenia się programu:wink:

Sam powoli przesiadam się z Corel Photo Paint na Fotoszopa, mogłoby się wydawać że skoro ogarniam jeden to i drugi pójdzie bez problemu... niestety nie:kwasny:

Opublikowano

Michaś stałke kupiłeś na chybił trafił czy próbowałeś również 35mm ? Ja w przyszłym roku na wiosnę będę polował na sigme 10-20 bo lubię rower i krajobrazy.

Opublikowano
  • Autor

Przejrzałem foty i wyszło na to że najczęściej używam ogniskowych 40-80mm więc padło na pięćdziesiątkę. Chodziło głównie o portrety, samochody itd. Jeśli będzie za wąska to pewnie z czasem kupię jakiegoś Samyanga 14mm - do statycznych obrazów wystarczy MF:wink:

Opublikowano

Panowie przymierzam się do zakupu jakiegoś konkretniejszego szkła typu Canon EF 24-70 f/2.8 L i nasuwa się pytanie czy warto dołożyć drugie tyle i kupić II.

Opublikowano

a do jakiego aparatu? do pelnej klatki??

Opublikowano

obecnie mam 550d ale planuję przesiadkę na 6d lub jak się uda na Mark II

Opublikowano

24-70 to szklo pod pelna klatke. Pierwsza wersja canona jest bardzo stara konstrukcja, jeszcze z czasow analogow. Druga powinna byc poprawiona pod wzgledem zachowania dla 2.8 a o to sie rozchodzi w tym szkle. Zobacz testy i przykladowe zdjecia na optyczne.pl i porownaj sobie. A tak normalnie do 600d to jest szklo canona 17-55 2.8 is usm.

Opublikowano

potrzebuję jakiś konkretny obiektyw do reporterki ślubnej, w tej chwili mam 550d ale planuję zakup pełnej klatki, dlatego pomyślałem o 24-70mm to taki uniwersalny obiektyw.

Opublikowano

Statyw First Opticam C3550 (3802491337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co powiecie na tai statyw ??

Jeszcze jedno pytanko czy takie statywy mają uniwersalne przyłącze ?? da się podpiąć powiedzmy Canona 550d np. Mark III ??

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor
Patrzyłbym po używkach Slik-a, niedrogie, solidne statywy...

dzięki za radę, jednak skusiłem się na nówkę, nie żałuję:thumbup1:

DSC_1649.jpg~original

Opublikowano

Bardzo ladne zdjecie!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

widzę że ostro siedzicie w temacie foto

mam pytanie ponieważ szykuje sie z zakupem nowego aparatu a moja wiedza opiera sie głównie na funkcjach AUTO

ISO , ogniskowa - czarna magia

im więcej czytam testów na temat aparatów tym mam większy problem

co powiecie o NIKON Coolpix L820 + 32/16GB AKU/LAD/ETUI 220/12V (3967604375) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

wiem że mały kompakt w kieszeń zrobi podobne foty ale jakoś superzoomy wyglądają solidniej ( wiem że to dziwne )

myślałem jeszcze o Olympus SP 820 UZ ale ma gorsze opinie

z góry mówie że lustro odpada bo za dużo funkcji jak dla mnie no i jeszcze obiektywy do tego

z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość

Opublikowano

Kazik123, wolalbym Fuji HS30 lub nowsze... najlepsza i najwygodniejsza sprawa w nim jest zoom sterowany recznie pierscieniem na obiektywie. reszta funkcji, jakosc oraz dzialanie tez na bardzo dobrym poziomie.

Opublikowano
  • Autor

Ten nikon z linku moim zdaniem średni, znajomy kupił podobny pół roku temu, oglądałem go ostatnio i obudowa sprawia wrażenie tandetnej, trzeszczy w dłoniach itd.

Może warto przejrzeć ofertę Sony Nex?

by Note 2

Opublikowano

A co sadzicie o tym fujifilm hs35exr

Nex fajny tylko cena

Na aparat mam max 1500 zł, łacznie z akcesoriami

druga bateria, karta no i torba

myślałem o Canon 1100D ale wątpie żebym kiedyś wymienił jakiś obiektyw

Czekam na wsze propozycje

Do tej pory miałem Olympusa Sp 560 Uz i wystarczał

Opublikowano

Poczytaj o olimpusie xz-2. Jak będziesz chciał to wieczorem mogę jakieś foty wrzucić. Miesiąc temu go kupiłem, też się zastanawiałem nad mega zoomem ale ostatecznie uznałem, że i tak bym nie korzystał.

Tu masz:

bez jakiejkolwiek obróbki:

comment_UmMp9026ExSyYnlSjiZkiHzl4g0Yo2bx,wat.jpg?author=feniks79&auth=545626a1db379866071ac74ac7a792eb

Minimakro + filtr w Gimpie

comment_e2C0bSSwsarVaC6ESqYAmmp4eQzaTXZd,wat.jpg?author=feniks79&auth=545626a1db379866071ac74ac7a792eb

I jeszcze jedno:

7bb996ab66f64c2emed.jpg

Opublikowano

Kazik, no ten fuji moze byc. Sony nex to juz konczysz jak z zakupem lustrzanki. To tez ma wymienne obiektywy i to drogie wiec sila rzeczy bedziesz zmuszony do zakupu kolejnych bo ten standardowy 18-55 szybko przestaje starczyc. 1500zl za nexa to poczatek wydatkow. Co nie zmienia faktu ze nex to fajny aparat.

Opublikowano

Wiem ze nex to fajny aparat

O kompakcie myślałem tylko że mam rece jak niedzwiedz i wole cos wiekszego

Bezlusterkoiwec i lustrzanka odpada

Zostaje superzoom lub kompakt ale mocniejszy

A canon P520 lub sony H200 V czy coś takiego

Spotkał sie ktos z opiniami o Fuji bo mi podpadowsł