Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz łańcucha rozrządu 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Rafał, pozazdrościć kosztów naprawy ;P właśnie, jakiej firmy to zamontować żeby potem nie było niespodzianki :> ?

Łysy, sam napinacz tylko wymieniasz czy z łańcuchem i uszczelkami ? Ja tam nie chce sprawdzać jego możliwości i wole to jak najszybciej wymienić :decayed:

Opublikowano

sama wymiana napinacza jest bez sensu tym bardziej ze lancuch kosztuje stowke, a on tez sie potrafi wyciagnac o pare mm

Opublikowano
  • Autor

tylko teraz muszę znaleźć coś w normalnej cenie i nie noname :)

Opublikowano

Zobaczę co koleś powie we wtorek jak zaglądnie na to raczej jak już robić to raz a dobrze :)

Opublikowano

nie pamiętam jakiej firmy ale jak na razie cisza. koles co u niego wymieniałem to mowil ze jego syn miał a4 1.8ADR i na tykającym jezdzil 3 lata nic się nie stało bo to nie jest głowny rozrząd on tylko napedza drugi walek i mowil ze jest bez sensu wymiana. ale ja i tak wymieniłem hehe

Opublikowano
  • Autor

przynajmniej możesz spać spokojnie po nocach :P

Opublikowano

przecież ten lancuch się nie urwie to nie wiem po co tyle paniki i przeskoczycz teraz raczej nie przeskoczy

Opublikowano

urwac, moze urwie moze nie urwie ale wystarczy ze minimalnie bedzie ktorys zawor niedomykal na walku ssacym i to bedzie poczatek konca silnika przez zle dobrana mieszanke

Opublikowano
  • Autor

Tak odświeżając trochę temat, jako iż był dziesiąty.. zamierzam kupić w końcu ten napinacz, znalazłem w cz-wie, czyli na miejscu, zestaw za 628 pln z FEBI. I od razu pomyślałem, że chyba muszę kupić pasek do rozrządu skoro będzie ściągany ? czy gościu ma zakładać stary ? (15k przejechane)

Może ktoś z cz-wy i okolic może polecić kogoś solidnego za w miarę rozsądne pieniądze który się podejmie montażu tego ustrojstwa ?

Mój mechanik chciał 500 pln, co trochę mnie wytrąciło z równowagi ;p

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Pasek luzujesz i zdejnujesz tylko z koła zebatego walka rozrządu, potem normalnie go na znakach nakladasz, nie jest jednorazowy

Opublikowano
  • Autor

dobrze że zawsze parę złotych się zaoszczędzi przy takiej wymianie ;p

Opublikowano

Problemów ciąg dalszy :P Koleś rozebrał auto zamówił napinacz tylko przyszedł jakiś inny stary nr z napinacza 058109088D podobno wycofali je z produkcji bo były wadliwe. Powiedział mi żebym zamówił ten 058109088k i najlepiej łańcuch do tego.

Opublikowano

może łańcuch się nie urwie tak predko

ale slizgi napinacza to juz inna historia

dla przestrogi

IMG_1570.jpg

Opublikowano
  • Autor

Bóg zapłać Łysy za numer napinacza :notworthy: ja objechałem pół miasta za czymś w normalnej cenie i w końcu nic nie znalazłem :| także spisuje nr i allegro ;d

Opublikowano

No ja też zamówiłem razem z łańcuchem teraz tylko czekać na kuriera bo mnie już szarpie jak auta nie mam hehe

Opublikowano
  • Autor

hehehe nie dziwie sie :D ciekawe czy sie człowiek wyrobi przed końcem roku ;p

Opublikowano

łysy sprawdz jeszcze przy okazji ciśnienie oleju..ja załatwilełm swój napinacz przez uszkodzona pompe oleju, za małe cisnienie dawała i napicz szlak trafił

Opublikowano
  • Autor

IMAG0116.jpg

IMAG0114.jpg

to jest ta cała wiązka od czujnika ciśnienia oleju do napinacza?

PS: napiszcie mi tylko jeszcze co oznaczają końcowe litery przy nr napinaczy ? np na takowej aukcji NAPINACZ ŁAŃCUCHA ROZRZĄDU VW AUDI 1.8 20V ZESTAW! (3793204710) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

(NAPINACZ 058109088 K,E,H,D )

Skoro mam zamówić ten "K" jak kolega wspominał, to może lepiej się o to upomnieć przed zakupem ?

Pozdro!

Opublikowano

Witam ;) a ja mam taki problem , że stuka mi w okolicy napinacza łańcucha rozrządu , ale tylko tak przy 2000 tys obrotów , a przy 3200 tys praktycznie juz go nie słychać .

spotkał się ktoś z czymś takim wcześniej ?

Opublikowano
  • Autor

hmm u mnie to slychac tylko jak auto jest nieruszane przez jakies pare sekund przy 900 obr