Polko_V Opublikowano 26 Października 2011 Opublikowano 26 Października 2011 witam i po przegladzie... wszystko wporzo...a co katalizatora, ktorego nie mam :gwizdanie: to diagnosta mi powiedzial tak... Diagnosta : "...widze, ze katalizatora Pan nie ma" Ja : "... ..." D : "a kto go Panu usuwal, bo widze ze pucha zostala... :?: " Ja : " " D : "no to dobrze, bo spaliny sa tej samej jakosci (przemierzyl mi je, a dal do porownania wyniki z innego, tego samego nowszego silnika bodajze awx) , tylko dymek jest widoczny a autu lzej " " wogole kto wymyslij katalizator w dieslu i po co chyba tylko dla wrazenia wizualnego " i tez mam hak tylko ze zdemontowany i pieczatke w dowodzie i zaplacilem 100zl w zorach ..............skopiowalem tresc watku z innego, wiec co nie ktore rzeczy sa nie wazne ..................
krzysiek015 Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Jaka będzie różnica między wybiciem przy użyciu młotka a kulturalnym usunięciem i wspawaniem rury w puszkę? Pozostaje już tylko kwestia metody, decyzja zapadła. KAT OUT. Dziękuję.
pastaldo Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Jaka będzie różnica między wybiciem przy użyciu młotka a kulturalnym usunięciem i wspawaniem rury w puszkę? Pozostaje już tylko kwestia metody, decyzja zapadła. KAT OUT. Dziękuję. żadna różnica :>
P-U-M-A Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja tam sie szykuje na wycięcie jakiegoś tłumika bo już mi bez samego kata nie starcza :kox:
pastaldo Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Ja tam sie szykuje na wycięcie jakiegoś tłumika bo już mi bez samego kata nie starcza :kox: i tak Ci pewnie to nic nie da ale baw sie :>
Polko_V Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja tam sie szykuje na wycięcie jakiegoś tłumika bo już mi bez samego kata nie starcza :kox: jak kto woli...byc moze a raczej na pewno bedzie glosniejszy :gwizdanie:
P-U-M-A Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja tam sie szykuje na wycięcie jakiegoś tłumika bo już mi bez samego kata nie starcza :kox: jak kto woli...byc moze a raczej na pewno bedzie glosniejszy :gwizdanie: Nie prawda... :gwizdanie: :gwizdanie:
Polko_V Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 ojj...powiem tak, ze w mk4 golfie tdi po wycieciu srodkowego byl glosniejszy ...no chyba, ze sluch mi sie polepszyl fakt faktem...nie znacznie,ale byl [br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 19:35_________________________________________________chwilaa...albo to byl binziniok bo, ja bynajmniej nie mam srodkowego tlumnika (i nawet nie wiem czy b5 maja) :gwizdanie: tylko koncowy i pusta pucha po kacie
P-U-M-A Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 W benzynie rzeczywiście jest o wiele jest głośniej czytałem że w TDI nie ma większej różnicy trochę na pewno ale w czasie jazdy nie ma różnicy ja w b6 mam środkowy i końcowy więc chcę wyciąć ten środkowy.
Polko_V Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 ja wlasnie nie mam srodkowego...wogole i nawet nie go tam nie bylo...widac po zlaczkach daj relacje potem jak to bedzie chodzic
A4-Tomek Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ale wy kąbinujeta jakieś wycinanie itp. ja kupiłem zamiennik kata z plecionką od Gruchota za 180 zł wymieniłem i mam spokój a norma spalin idealna w 1Z po jeżdzeniu jakiegoś miesiąca z rozsypanymi bebechami tak że auto jechało tylko 90km/h to sie z niego szatan zrobił ale i tak mocy mało jedyny + to słychać teraz turbine cicho bo cicho ale się odzywa
pastaldo Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ale wy kąbinujeta jakieś wycinanie itp. ja kupiłem zamiennik kata z plecionką od Gruchota za 180 zł wymieniłem i mam spokój a norma spalin idealna w 1Z po jeżdzeniu jakiegoś miesiąca z rozsypanymi bebechami tak że auto jechało tylko 90km/h to sie z niego szatan zrobił ale i tak mocy mało jedyny + to słychać teraz turbine cicho bo cicho ale się odzywa ale po co ta pseudoreklama Gruchota? Jeszcze za tyle kasy? jak ktoś ma możliwość samemu wyjąć i założyc kata to wywala przecinakiem bebechy, zajmuje mu to 15min + tyle co wyjęcie i założenie kata i cieszy sie. A tu napaleńcy o tym Gruchocie jakby mieli przynajmniej z tego jakis odsyp :doh1:
Polko_V Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ja tam wolalem se wybic bebechy :gwizdanie: a zreszta slowa diagnosty (ktory nie byl mlody,bo ma okolo 50 lat) mnie jeszcze bardziej ucieszyly i przekonaly co do tego...smiem nawet rzec...legalnego zabiegu i zadnych problemow
mar_92 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 widzę że ten watek, będzie taki jak o olejach :gwizdanie:
pastaldo Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 widzę że ten watek, będzie taki jak o olejach :gwizdanie: niestety to nieuchronna jego przyszłość. Tysiące znawców i problemów o które trzeba zapytac jakby wzięcie klucza i młotka w ręce było wielce skomplikowane. Mysle że na pytanie zadane w temacie odpowiedź została podana chyba tysiąc razy a problemy sa nadal jakby to było skomplikowane przynajmniej jak prom kosmiczny :doh1: Wg mojej opini oba te watki powinni zamknąc i aby sie pojawi coś o podobnej tematyce na forum to usuwać
Polko_V Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no mysle tak samo...bo to bedzie druga "moda na sukces" zamknac i w opisie "wyryc"... "wyciecie katalizatora nie szkodzi silnikowi diesla, ani jego podzespołom... ...zamienniki..."pusta puszka" , "rurka" , "albo zamienniki Pana Gruchota witaja"
Rekomendowane odpowiedzi