Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sonda lambda w A4 B5 1.8 ADR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio gdy byłem u elektromechanika powiedział mi Sonda Lambda niby jest sprawna ale załacza sie po około 20-30 sekundach od uruchomienia silnika. Mowił za auto przez ten okres bedzie wiecej paliło (ale ile wiecej?)

Jaki to moze miec wpływ na spalanie i czy warto zaopatrzyc sie w nowa sonde?

Opublikowano

Jak miałem nieprawdą kiedyś w ADR to palił o 2 litry więcej oprócz tego było kupę innych problemów. Po wymianie jak ręką odjął.

Opublikowano
Ostatnio gdy byłem u elektromechanika powiedział mi Sonda Lambda niby jest sprawna ale załacza sie po około 20-30 sekundach od uruchomienia silnika. Mowił za auto przez ten okres bedzie wiecej paliło (ale ile wiecej?)

Jaki to moze miec wpływ na spalanie i czy warto zaopatrzyc sie w nowa sonde?

sonda odpowiada za mieszanke, więc gdy jest niesprawna mieszanka jest bogatsza, czyli więcej pali, ale pierwszy raz słyszę, żeby sonda uruchamiała się po 30 sekundach, albo jest sprawna albo nie.

Opublikowano

To był elktromechanik? wątpie, żadna sonda nie działa od razu po uruchomieniu silnika bo musi miec odpowiednia temp do poprawnego działania

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano

no tak mi powiedział. ja sie znam na tych rzeczach.

Nie przejąłbym sie tym gdyby nie chodziło tu byc moze o wieksze spalanie a wiec o pieniadze. :kwasny:

No ale z drugiej strony wymieniac ją jak jest sprawan tez miaj sie z celem.

Za kilka dni mam kolejna wizyte u elktromechanika tym raze u innego cieszacego sie dobra opinia.

Powiem zeby mi ja dokładnie sprawdził jak bedzie OK to zostawi a nowa Lambde Bosha która zakupiłem sprzedam komus.

Opublikowano

Zapnij Vag-a i zrób logi na kanale 7 będzie wszystko jak na dłoni.

Opublikowano

dzis auto stało u elektromechanika i mi powiedział ze sonda jest ok. Pokazało mu tylko bład z przepsutnica. Zaadoptował i jest ok. Ten wczesniejszy elektromechanik mnie niezle naciagnał.

Mowi ze sonda lambda powoli pada i ze kosztuje około 350 zł :facepalm: poza tym powiedział mi ze poduszka fotela pasazera do wymiany. Okazało sie ze nie poduszka tylko czujnik zderzeniowy.

Tak swoja droge kto potrzebuje dobrego elektromechanika z Warmii i Mazur to moge polecic.

Zna sie na rzeczy, bardzo tani i nawet paragon wystawia za usługe!!!! :shock3:

Dobrze ze jeszcze sa tacy ludzie mechanicy