Ciepły Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Siemka ! Czas zmienic opony na zimowe. I problem ... mam w dowodzie wbite 215 / 55 / 16 W lecie jeżdze na 235 / 45 / 18 dostałem do auta zimówki 205 / 55 / 16 czy moge na nich jezdzic czy nie ?
marcin_o23 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 nie możesz, to zabronione możesz, będą troszkę węższe
dudas307 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 W Austrii jakie masz wbite w dowód, to takie mają być na aucie, jeżeli są inne to możesz zapomnieć o przeglądzie, a myślę, że masz zamiar jeździć na nich dłużej niż rok. Przy stłuczce będą problemy z odszkodowanie, a i przy grubszej kontroli policji też dowód poleci. Raz dostałem mandat za przejazd na żółtym świetle. Po zatrzymaniu gliniarz zanim do mnie przyszedł, obszedł całe auto i patrzył na opony W Niemczech zapewne jest tak samo, po coś jest ten rozmiar opon wbijany w dowód.
feniks Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 na wlepce w drzwiach nie masz czasem 205/55 i parę innych rozmiarów, w razie "w" spróbuj się tym ratować
krzysiek23 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 ja w norge musialem wbijac wiekszy rozmiar w dowod 19" teraz na legalu moge smigac na 19'' i nizej
Fido Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 W niemieckim dowodzie masz wbity rozmiar ? Patrz, miałem nie jeden w łapie ale nie zwróciłem uwagi. W brifie jest na pewno,ale w dowodzie ?
rafal9119 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 w dowodzie nie ma, jest ale w brifie to jest to samo co u nas taxi ma 195/55 i taka musi byc
pastaldo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ale numer. Co za absurd żeby jeszcze ludziom kazać zakładać dany rozmiar opon skoro nawet producent na wlepce przewiduje różne rozmiary
krzysiek23 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Ale numer. Co za absurd żeby jeszcze ludziom kazać zakładać dany rozmiar opon skoro nawet producent na wlepce przewiduje różne rozmiary jest tolerancja do ilus tam procent na wysokosc i szer.opony ale nie rozmiar chyba...przynajmniej w norge tak jest
Fido Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Robie i jeżdżę ichnimi autami. Ale z pałami nie miałem styczności. Zapewne nie patrzą na to. Za to przeglądy mają na prawdę szczegółowe. Nawet za zaśniedziałe klemy aku auto może nie przejść badań. Na koła też pewnie patrzą. Oby u nas kiedyś tak podchodzili do tego to druciarstwo by się skończyło. No i co drugi ze świecącymi lampami w korony drzew poszedłby na odstrzał.
Ciepły Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Znajomy kupił bmw mial wbity rozmiar i producenta chyba trzech ...
Rekomendowane odpowiedzi