DodoS4 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam,problem dotyczy audi a3(98r,zamek pneumatyczny).Gdy zasuwam szybe (chyba jest moduł komfortu skoro sie zamykają po przytrzymaniu kluczyka) to szyba sie zasunie ale po chwili sie otwiera jakies 20cm w dół.Może miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać?
tkoczi87 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 jak zamykasz przyciskiem wewnątrz to też tak robi czy wtedy normalnie?
DodoS4 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Przyciskami, kluczykiem czy pilotem robi tak samo.Zamyka ale wraca jakies 20cm w dół.
Marynarz____ Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 A czasem szyba nie zamyka się jakoś ciężej?? Jeśli tak to masz tylko i wyłącznie 2 opcje: - kończy się mechanizm podnoszenia szyby- najczęściej przyczyną jest linka albo zębatka, która jest połączona z silniczkiem szyb - zawinęła się gdzieś w prowadnice uszczelka innej opcji nie ma
DodoS4 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2013 Własnie nic sie nie zacina ani nie chodzi ciężej.Wszystko było okej do czasu jak montowałem centralny zamek na pilota.Jutro rozbiore drzwi i zobacze co tam sie dzieje w środku.
tkoczi87 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Generalnie szyba się powinna odsuwać jak napotka jakąs "przeszkodę". Jeśli po rozebraniu drzwi nic nie zobaczysz, to spróbuj spsikać czymś między uszczelkami,ale jeśli jesteś pewien że nie chodzi ciężej to sprawdź to co napisał kolega wyżej. Jak nic nie zobaczysz to spróbuj odpiąć sterownik centralki i sprawdź.
michu93 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 plastikowe uchwyty nadpęknięte i gdzieś haczą, lub linka się przerwałai drucik haczy - powstaje opór i silniczek cofa jeśli nie rozbierzesz boczka co jest banalnie proste to pewności miał nie będziesz
DodoS4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Na forum audi a6 wyczytałem podobny problem do mojego.Wystarczyło nauczyć szybe od nowa zasuwania i odsuwania.Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi