Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ciężko zmieniające się przełożenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w moim aucie zaobserwowałem ciężko zmieniające się przełożenia. Trudniej wchodzi pierwszy i drugi bieg.

Pozostałe też odbiegają od ideału.

Czy tylko mój model tak ma? Czy macie podobne objawy?

Opublikowano

U mnie też tak jest ale sprzęgło jest w agonalnym stanie. Do końca roku planuję jen wymienić i zobaczę czy sie coś poprawi

Opublikowano

Ja mam podobnie Ciężko wchodzi mi ale dwumase już wymieniałem i coś po tej wymianie zaczeło sie to dziać

Opublikowano

U mnie niedawno zmieniany dwu-mas ze sprzęgłem i jedynka czasami ma problem ze wskoczeniem na miejsce. puszczenie i ponowne wciśnięcie sprzęgła pomaga sprawia,że jedynka wskakuje tak jak bym chciał by to zrobiła za pierwszym razem ;)

Opublikowano
  • Autor

Z wrzuceniem pierwszego biegu mam podobny objaw. Na dwa razy sprzęgło i wchodzi lżej. Ile zapłaciłeś za wymianę dwumasu i sprzęgła?

Robiłeś na ori? Jeśli nie chcesz pisać cen na forum to napisz proszę na priv.

Opublikowano
Z wrzuceniem pierwszego biegu mam podobny objaw. Na dwa razy sprzęgło i wchodzi lżej. Ile zapłaciłeś za wymianę dwumasu i sprzęgła?

Robiłeś na ori? Jeśli nie chcesz pisać cen na forum to napisz proszę na priv.

Mój problem został opisany tutaj http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-skrzynia-biegow-12/stukanie-sprzegle-287677/ Znajdziesz też odpowiedz na swoje pytania :wink:

Opublikowano

Mój problem został opisany tutaj http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-skrzynia-biegow-12/stukanie-sprzegle-287677/ Znajdziesz też odpowiedz na swoje pytania :wink:

Ale U Ciebie było szuranie czy podobne odgłosy. U mnie ciężko wchodzi dwójka a dwumas jest cichy i nic nie szarpie, nie szura. Akurat w dwumasem mam doświadczenie bo nie dalej jak pół roku w drugim aucie zmieniałem.

Opublikowano

Jezeli przy podwojnym wysprzegleniu biegi lepiej wchodza to konczy sie sprzeglo i trzeba je pompowac bo juz nisko chwyta.

Opublikowano

U mnie sie sprzegło na bank kończy bo czasami jak depnę na 5 czy 6 biegu to przy ok 2-2,5 tyś obr potrafi sie nagle uślizgnąć:shock3:

Opublikowano

No to jak juz na 5-6 biegu ci slizga to masz odpowiedz;) chyba ze zmodyfikowales auto na trylion koni i milard momentu i niezmieniles sprzegla^^ podobno czesto spotykany efekt w 3.0tdi jak zrobisz mody na 300+ i ~700nm a masz sprzeglo ori^^. 5-6 bieg slizga:P

Opublikowano

Nic nie robiłem. Zero modyfikacji. Auto - import z Belgii- ma silnik CAGB 136KM. Może poprzedni user coś grzebał. Ale z drugiej strony ujeżdzał je jakiś menażur z mikrosoftu a auto w leasingu było wiec moze jednak nic nie dłubał.

Opublikowano

Generalnie mam podobny problem, ale ja osobiście sklanialbym sie w kierunku poduszek silnika. Może nie do końca zerwane jednak straciły już swoją prawidłowość działania z racji ubytku oleju...taka moja teoria. Silnik opada wtedy delikatnie co powoduje utrudnianie w zapieciu pierwszego lub wstecznego biegu.