Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki czujnik temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Czy AWX rocznik 2002 ma szary na 2 PINy czy zielony na 4 PINy czujnik temperatury cieczy? PILNE!!!!

Dzięki i pozdrawiam!!

Opublikowano

u mnie był czujnik kolor czarny nr 078919501C (4 piny)

wymieniłam na zielony nr 059919501A

bo od 2004 r.,występuje jako zamiennik

wszystko działa bezproblemowo

u mnie jeszcze się okazało że musiałem kupić termostat

aha czujnik kupiłem na allegro w aso chcieli kolo 100

na allegro za oryginał w opakowaniu oemowym dałem koło 40zł

Opublikowano

Raczej masz 4 pin.

Opublikowano

aha bierz tylko z aso bo ja do golfa ojcu juz chyba trzeci bede wymianiał i teraz pojade na 100 do aso

---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

oryginały z allegro to zwykła podróba - jeszcze nie trafił mi sie żeby dobrze pokazywał dłuzej niz rok

Opublikowano

Najtaniej chyba w ASO Skody.

Mi przykładowo w ASO Audi za czujnik powiedzieli 140zł, w Skodzie stówkę.

Opublikowano

czyli na bank 4 piny tak i obojetnie czarny czy zielony?

Opublikowano
aha bierz tylko z aso bo ja do golfa ojcu juz chyba trzeci bede wymianiał i teraz pojade na 100 do aso

---------- Post dopisany at 22:33 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

oryginały z allegro to zwykła podróba - jeszcze nie trafił mi sie żeby dobrze pokazywał dłuzej niz rok

nie wiem jakie ty trafiałeś ale mój był tej samej produkcji co wyciągnięty ori z auta,oraz posiadał numerem vw/audi, po prostu sprzedawany w woreczku a nie opakowaniu kartonowym jak w aso, ale twoja wola co zrobisz

Opublikowano

moze miałes szczęście, te czujniki sa podrobione wręcz idealnie tylko wytrzymuja bardzo krótko. u ojca w golfie wymianiełem w zeszłym roku kolejny raz skusiłem sie z allegro i gość zarzekał sie, że to ori i że daje 2 lata gwarancji- teraz znów cuda pokazuje. Kazdy robi jak uważa ja wole brac takie rzeczy z ASO bo nie stać mnie na takie zamienniki

Opublikowano

4 piny tak zielony albo czarny

Opublikowano

ok

Opublikowano

u mnie w koszalinie w aso u skody kosztuje taki czujnik 100zł

Opublikowano

Witam nie wiem jak u innych ale u mnie są dwa czujniki przy króćcu za blokiem silnika i wszystkie podłączone żaden nie robi za zaślepkę rozrzutność czy tak ma być ( na dokładkę przy chłodnicy też jest podłączony) musiałem wymienić bo temp. na zegarze stała na 60 stopni jak zaczarowana i a wszystkie węże gorące ale nagrzewnica do wymiany bo nie grzeje a od kamienianie nie dało nic i dziś idzie do mechanika bo nie mam możliwości wymiany samemu (czujniki to dwu i cztero pinowe)

Opublikowano

ostatnio wymieniałem chyba ze 3 razy czujnik temperatury, raz niby ori z inter carsu, pozniej jakis kraft na potwierdzenie uszkodzenia pierwszego a teraz ori z aso i tez padł po ok 4 miesiacach, chyba zaczne szukac przyczyny gdzie indziej bo to juz trzeci..