Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli co u jednych 225/45/18 wygląda dobrze a u innych źle ?

Opublikowano

Dla tego mam 18" bo 19" nie przypada do mnie... A szkoda

Opublikowano

Watek został założony aby wszystkie niedomówienia sprostować (dzięki Seba). Na jakich oponach, felgach kto będzie jeździł to już indywidualna decyzja każdego z nas. Uważam jednak że większość nie może się mylić...225/45 R18 na 8J wygląda dobrze.

Edytowane przez Kaju77

Opublikowano

Ja nie twierdzę że mówisz źle, jednak w świetle przepisów opony muszą być zgodne ze specyfikacją, przynajmniej w niemczech. W Polsce jest to nieuregulowane prawnie więc można założyć co się tylko podoba. Sam bym założył węższe ale niestety w DE to nie przechodzi. Bez żadnej urazy ;-)

Opublikowano

czy felga 19' 8.0J ET35 - do B8 będzie ok? Zawieszenie mam 1BE. Model GIASONE od ALUSPORT.

Opublikowano

Ja nie twierdzę że mówisz źle, jednak w świetle przepisów opony muszą być zgodne ze specyfikacją, przynajmniej w niemczech. W Polsce jest to nieuregulowane prawnie więc można założyć co się tylko podoba. Sam bym założył węższe ale niestety w DE to nie przechodzi. Bez żadnej urazy ;-)

powiedz mi jeszcze w DE stacje kontroli czy policja sprawdza koła ?

Opublikowano

Tak sprawdzają. W piątek robiłem przegląd w busie i podpinał diagnosta pod kompa i szukał błędów znalazł coś z egr i kazał to ogarnąć i przyjechać ponownie. Ale są stacje jak w Polsce ze liczy się kasa i ilość aut.

Opublikowano
  • Autor

kurcze przeskakuje z rozmiaru na rozmiar i dalej nie wiem na jaki się zdecydować po waszych opiniach myślałem na początku o 225/45 a wy piszecie że za wąska do felgi teraz myślę o 235/40 lub 245/40 ale ta będzie dla mnie za szeroka chyba na 8J ... :kwasny:

mam na 18 8J 235/40 i jest git , co zrobisz- twoja decyzja :wink:

Edytowane przez seba.jedesign

Opublikowano

Tak sprawdzają. W piątek robiłem przegląd w busie i podpinał diagnosta pod kompa i szukał błędów znalazł coś z egr i kazał to ogarnąć i przyjechać ponownie. Ale są stacje jak w Polsce ze liczy się kasa i ilość aut.

Czyli jadac w DE na laciach 19" czy tez 18" i rozmiarze opony, ktorej rowniez nie ma we wlepie, to mandat i holowanie? Nie wierze :)

Edytowane przez pieron82

Opublikowano

Wejdz na złoty spoty Germany i podpytaj chłopaków, powiedzą to samo. Czy odrazu holują nie wiem,

Edytowane przez Moraj87

Opublikowano

Więc koło 235/40/18 będzie miało mniejszą średnicę od 225/45/18 i wizualnie będzie duża różnica bo się zastanawiam już tylko nad tymi dwoma rozmiarami opon,przy czym 235/40 dużo więcej odbiega od wzorca ?

Edytowane przez marda16

Opublikowano

Wybralbym 225/45 bo jest bardziej zblizone do ori 245/40 i szczerze mowiac, nie wiem czy zauwazysz roznice z zejscia 245 na 235, dlatego 225 wydaje sie najlepszym wyborem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy felga 21"X10 ET46 nie bedzie obcierać o zwrotnice ?

Opublikowano

czy felga 19' 8.0J ET35 - do B8 będzie ok? Zawieszenie mam 1BE. Model GIASONE od ALUSPORT.

podejdzie spokojnie, a nawet się jeszcze schowa :facepalm: sie zagalopowałem i dopiero na datę spojrzałem

Edytowane przez main

Opublikowano

Panowie mam problem, proszę o pomoc.

Czy felga 8x18 et26 będzie pasowała do Audi a4 Avant? Oryginalne 16 mają et 45.

Zakładałem samą felgę i nie wyglądało to źle, jednak nie wiem jak będzie z oponą?

Czy 235/40 będzie pasowała?

Kupować czy odpuszczać temat. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Będzie minimalnie wystawać poza nadkole przodem, jakieś 5-10mm zależy jaką opone założysz. Bardzo podobny stosunek ET do szerokości felgi mam u siebie na kole 8,5J i ET29. Ja tak jeżdzę i moim zdaniem jest super, ale jest to dosyc subiektywne;) Masza zawias S line czy 1BA? Z tylnym nie będzie problemu.

Opublikowano

Będzie minimalnie wystawać poza nadkole przodem, jakieś 5-10mm zależy jaką opone założysz. Bardzo podobny stosunek ET do szerokości felgi mam u siebie na kole 8,5J i ET29. Ja tak jeżdzę i moim zdaniem jest super, ale jest to dosyc subiektywne;) Masza zawias S line czy 1BA? Z tylnym nie będzie problemu.

Zawieszenie 1BA. Mam dylemat, bo felgi w super stanie, oryginalne, piękny wzór za 1400 zł. Jednak się boję, że będzie coś nie tak. Szczególnie obawiam się o ten przód.

Opublikowano

To sprawdz jeszcze otwór centrujący, ma być 66.6mm. Po przymiarce było na styk z błotnikiem czy chowało się? Powinna byc delikatnie schowana. Dołóż do tego ok 10mm opony i będziesz miał efekt finalny. Jedno jest pewne, auto wygląda o niebo lepiej na takim rozstawie .

Sorki, teraz jeszcze raz to przeliczyłem i przy ET26 będzie minimalnie bardziej schowane niż u mnie także jeszcze lepiej. Przedtem liczyłem dla innego ET ;)

Możesz brać je. Opona 235 nie jest homologowana do B8 i troche będzie przekłamywac na prędkości ze względu na inną średnicę koła.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Możesz brać je. Opona 235 nie jest homologowana do B8

a ja właśnie dlatego bym nie brał - mało to innych, tych o poprawnych rozmiarach?

Opublikowano

Panowie, mam pytanie. Czy felgi 8,5 x 19 ET32 z oponą 255x35 podejdą pod A4 B8 Sedan?
Link do felg: http://www.original-felgen.com/8t0601025fw90.html