Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BEX] Multitronic nawala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Za przechodzona skrzynie chca 30.000kr a za nowa 70.oookr(....) Niesmigana 200.000kr

Jak ma sie to do zarobkow w Szwecji ?

Na podstawie Twojego profilu z którego wynika, iż Twoje auto ma napęd tylko na jedną oś

Z mojego profilu nie wynika, ze mam jedno auto ;) :gwizdanie:

ps. koniec offtopa, bo smiecimy. :embarrassed:

Opublikowano

Ile to jest 70 000 koron szwedzkich na złotówki ???

Opublikowano
  • Autor

24.OOOZL ( moge sie mylic o 500zl)
Opublikowano

:kox: To jest chore - przecież to połowa wartości całego Twojego samochodu. W Polsce na taką skrzynię przy niienajgorszych zarobkach musiałbym pracować ponad pół roku i nic nie jeść.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy A4 z wygodnym multronikiem .

Opublikowano

a ile to jest 200.000 kr bo cos mi nie pasuje tu :polew:

pisz dokladnie jak sie czegos wiecej dowiesz bo dziwny powod tej wymiany -brak polaczenia z silnikiem ale jakiego polaczenia?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2008, 21:53 _________________________________________________polecam poszukac sobie tutaj http://www.audiklub.org/phpBB2/index.php tematu o multitronicu.Jest baaardzo obszerny i ciekawy.Z tego co wyczytalem jeden kolezka ktory ma A6 z 2004 roku z multi (diesel) zauwazyl ze cos dzieje mu sie za skrzynia-odrazu pojechal do dobrego mechanika a ten naprawil mu ja za 3 tys zl razem z robocizna-naprawa mechaniki skrzyni nie komputera.To chyba nie az tak duzo :good:

jest w polsce coraz wiecej audi z multi i jest coraz wieksze zapotrzwbowanie na czesci do niej wiec jest coraz wiecej serwisow ktore podejmuja sie naprawy a ceny tez musza malec bo skonczyly sie czasy kiedy audi z multi szlo do szopy bo nie bylo czesci aby naprawic skrzynie

Opublikowano

Chyba mnie przekonałeś - następne A4 które kupię będzie z Multronikiem :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

a ile to jest 200.000 kr bo cos mi nie pasuje tu :polew:

pisz dokladnie jak sie czegos wiecej dowiesz bo dziwny powod tej wymiany -brak polaczenia z silnikiem ale jakiego polaczenia?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2008, 21:53 _________________________________________________polecam poszukac sobie tutaj http://www.audiklub.org/phpBB2/index.php tematu o multitronicu.Jest baaardzo obszerny i ciekawy.Z tego co wyczytalem jeden kolezka ktory ma A6 z 2004 roku z multi (diesel) zauwazyl ze cos dzieje mu sie za skrzynia-odrazu pojechal do dobrego mechanika a ten naprawil mu ja za 3 tys zl razem z robocizna-naprawa mechaniki skrzyni nie komputera.To chyba nie az tak duzo :good:

jest w polsce coraz wiecej audi z multi i jest coraz wieksze zapotrzwbowanie na czesci do niej wiec jest coraz wiecej serwisow ktore podejmuja sie naprawy a ceny tez musza malec bo skonczyly sie czasy kiedy audi z multi szlo do szopy bo nie bylo czesci aby naprawic skrzynie

na zlotowki mniejwiecej 70ooozl nowa niesmigana :>co do usterki doslownie tlumaczac skrzynia nie widzi ile obrotow ma silnik :kwasny:taka postawili diagnoze :>niepotrafi odpowiedziec dlaczego wszystko jest ok jak jest zimny i tylko na R przechodzi w stan awaryjny :wallbash:co do samego mulit masz racje ludzie bede kupowac je a ceny pojda do dolu.naj nowszego multi juz dopracowali uczac sie na bledach :polew: : :)
Opublikowano

Maro, chyba ktos usiluje Cie naciac na kase. Tego typu usterka zwykle jest związana z komputerem skrzyni, który w PL kosztuje jakies 3500 pln (oficjalnie). Na 90% nie ma to nic wspolnego z mechanika. To, ze blad pojawia sie na R jest tez bardzo charakterystyczne dla uszkodzenia TCU. Poszukaj sobie tutaj: http://www.audi-forums.com/audi-models/

ps. z tego co wiem to w polskim aso nowa skrzynia to ok 12 000pln -- 15 000 pln.

Opublikowano

Tez mi sie wydaje, ze te ceny sa ciut za duze...

W Polsce mozna zrobic remont tej skrzyni za kilka tys z gwarancja.

Opublikowano

ps. z tego co wiem to w polskim aso nowa skrzynia to ok 12 000pln -- 15 000 pln.

coś z mało chyba... :polew: plastikowe dekle za siedzeniami są po 700 złotych, siatka do bagaznika w kolorze beżowym 600 a skrzynia automatyczna 12000... :cool1: coś za mało...[br]Dopisany: 20 Sierpień 2008, 09:01 _________________________________________________po drugie wg kolegi za używaną zapewne z montażem i z 2letnia gwarancją chcą ok.10tysi... więc biorąc pod uwagę inny kraj... nie jest to chyba za wiele... u nas jak jest duży problem koszty mogą dobić do 6-7 tysi za naprawę... a z gwarancja w Polsce każdy wie jak jest...

Opublikowano

Cena z ASO B..., co prawda -nieoficjalna- ale daje pewne pojecie. :rolleyes:

Z reszta multi jest zbudowany duzo bardziej prymitywnie, niz zwykla ASB:

Caly proces demontazu tutaj: http://www.youtube.com/user/armandoantua

Dla porownania skrzynia DSG:

http://uk.youtube.com/watch?v=iUdc48RH9OE

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na zlotowki mniejwiecej 70ooozl nowa niesmigana

No to chyba ktoś sobie jaja z Ciebie robi. Nie tak dawno jak pytałem sie w serwisie Audi we Włoszech. NOWA skrzynka Multi to na PLN ok. 23 tysie.

73!!!

Opublikowano

na zlotowki mniejwiecej 70ooozl nowa niesmigana

No to chyba ktoś sobie jaja z Ciebie robi. Nie tak dawno jak pytałem sie w serwisie Audi we Włoszech. NOWA skrzynka Multi to na PLN ok. 23 tysie.

73!!!

:polew:

ciekawe ktoa daje za skrzynie tyle kasy :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej juz naprawiony to nie wina skrzyni tylko kompa zmienili na nowy,rok gwarancji wiec znowu mozna smigac :> co do cen ktore podalem mechanik potwierdzil. co do oleju to wymiana co 60tys+filter(ale nie ten co jest w srodku tylko ten na zewnatrz) jak nic sie niedzieje to lepiej nie ruszac!) co do samego multi...awaryjny jak kazda skrzynia tylko ze drogi w naprawie a umiejacych naprawic niewielu. a tak na marginesie ...zanim kupicie multi policzcie ile kosztuja koszty ewentualnych napraw bo mozecie niemiec tyle szczescia co ja i skrzynie trzeba bedzie wymienic.zycze milego smigania.. :tongue4:

Opublikowano

podaj jakie koszty-ile cie wyniosla cala impreza?

Opublikowano
  • Autor

podaj jakie koszty-ile cie wyniosla cala impreza?

za wymiane kompa11.oookr(3.500zl)za wymiane oleju i filtra 4.000kr (1500zl)