kowalson86 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witam. Czy do gwintu można założyć inne sprężyny, czy tylko te ori z kompletu? Bo mam zalegajace Weitec'a -40mm i chciałbym je jakoś wykorzystać...
Artuditu Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 jesli masz sprezyny -40 to raczej nie sa od gwintu tylko od kitu,springi z gwintu maja dolny zwój zeszlifowany na płasko.Jesli Twoje sprezyny (te weitec -40)sa normalne to pewnie trzeba je rezac-najprawdopodobniej obciąc kawałek zwoju zeby weszły na nakretkę.taki zabieg chyba mija się z celem....
Bluebird Opublikowano 13 Grudnia 2013 Opublikowano 13 Grudnia 2013 taki zabieg na pewno mija się z celem:shock3:
Artuditu Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 a gdybys chciał przednie springi do gwintu,to mam kw do sprzedania.jak cos to pw.
kowalson86 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2013 jesli masz sprezyny -40 to raczej nie sa od gwintu tylko od kitu,springi z gwintu maja dolny zwój zeszlifowany na płasko.Jesli Twoje sprezyny (te weitec -40)sa normalne to pewnie trzeba je rezac-najprawdopodobniej obciąc kawałek zwoju zeby weszły na nakretkę.taki zabieg chyba mija się z celem.... nie pomyślałem właśnie ze springi do gwintu maja zeszlifowany dół mój błąd, no to weitec'i pójdą na sprzedaż
karol24 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 eeeee tam, ja AP wsadziłem i nie ma problemu. Przód powinien siąść a tył rzeczywiście może być ciasny jaku mnie albo nie wskoczy w ogóle. Zebrałem pilnikiem lekko nakrętkę i siedzi idealnie żadnych stuków, puków czy coś tam... musisz sprawdzić i tyle
Rekomendowane odpowiedzi