Opublikowano 17 Grudnia 201312 l Cześć. Jestem nowym użytkownikiem Audi, oraz takiej mocnej benzynki. Mam kilka ciekawych pytań: 1. Czy wszystkie te silniki tak wolno schodzą z obrotów? Bo jak miałem e39 2.0i to ładnie spadała z obrotów w dół - tu mam jakby przystanie na 1sec może 1,5 i dopiero spada. Nie wiem czy to jakiś problem - czy te silniki tak mają. 2. Delikatne przełamanie? Znowu odniesienie do e39 - tam silnik był bardzo elastyczny, w sensie że jak gaz puściłem i dodałem (tak raptownie) to nie było czuć tak jakby odcięcia - tutaj jest to ostrzejsze, mocno czuć puszczenie pedała i jego wciśnięcie zwłaszcza w okolicy 2k. 3. Czy te silniki są olejożerne - tak jak 2.8 w bmw ? że mają dopuszczalną normę oleju którą potrafią przepalić :>?
Opublikowano 17 Grudnia 201312 l Gratuluję V-ki, jest masa tematów poświęcona tej jednostce, jak chcesz konkretów to na forum A6 musisz poszukać, tam są lepsze opisy. Nie licz na gotowca, to nie google.
Opublikowano 17 Grudnia 201312 l Odnośnie oleju to nie można odpowiedzieć że są olejożerne lub nie . Wszystko zależy od kondycji silnika . Jedne biorą inne gubią a jeszcze inne mieszczą się w normie.
Opublikowano 17 Grudnia 201312 l Jedno jest pewne nawet zdrowa V-ka wpierdziela olej i tego nie unikniesz,ile to zależy od stylu jazdy. Ale za to ten dzwiek:jerk::jerk:
Opublikowano 17 Grudnia 201312 l Autor No wiem wiem Ogólnie chodziło mi o to - czy często muszę sprawdzać olej mam ciężką nogę Natomiast co do schodzenia z obrotów? Może się ktoś wypowiedzieć?
Opublikowano 17 Grudnia 201312 l No wiem wiem Ogólnie chodziło mi o to - czy często muszę sprawdzać olej mam ciężką nogę Natomiast co do schodzenia z obrotów? Może się ktoś wypowiedzieć? Jak masz ciężką nogę , polecam raz w tygodniu . Przeczyść przepustnice i zaadoptuj może coś pomoże.
Opublikowano 18 Grudnia 201312 l Autor zaadoptuj ? powtarzam że jestem laikiem ;d proszę prostszym językiem
Opublikowano 18 Grudnia 201312 l zaadoptuj ?powtarzam że jestem laikiem ;d proszę prostszym językiem Ahh Po zamontowaniu czystej przepustnicy przekręć kluczyk na zapłon bez dodatku gazu i sprzęgła , odczekaj około 1 minuty , po czym przekręć kluczyk na off i później odpal auto i gotowe
Opublikowano 8 Stycznia 201412 l Jedno jest pewne nawet zdrowa V-ka wpierdziela olej i tego nie unikniesz,ile to zależy od stylu jazdy dokładnie tak, V-ki tak mają 1. Czy wszystkie te silniki tak wolno schodzą z obrotów? Bo jak miałem e39 2.0i to ładnie spadała z obrotów w dół - tu mam jakby przystanie na 1sec może 1,5 i dopiero spada. Nie wiem czy to jakiś problem - czy te silniki tak mają. moja schodzi z obrotów normalnie (nie mam porównania do BMW)
Opublikowano 9 Stycznia 201412 l Autor muszę w końcu wyczyścić przepustnicę - niestety sam nie ogarnę ;d będę musiał podrzucić w przyszłym tyg do mechanika + tak z ciekawości TURBINKA TURBINA UKŁADU DOLOTOWEGO 2 WIRNIKI (3832179562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Czy rzeczy tego typu w ogóle coś dają?
Opublikowano 9 Stycznia 201412 l Autor Pytam bo zasada działania wydaje się być sensowna Piszesz z doświadczenia czy założenia? - Pytam całkiem poważnie.
Opublikowano 10 Stycznia 201412 l Ja tego nie testowalem tylko znajomy w golfie 4 i mówi ze nic nie zauważył Wysłane z mojego telewizora
Opublikowano 3 Lutego 201412 l Kompletna diagnostyka i ew doprowadzenie auta do serii. Bo często 2.8 jej nie trzymają . Jesli jest zdrowa seria to wtedy można myśleć o modach, ale nie typu 'turbinka z allegro '