Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pisk z lewej strony z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Pisk nie jest metaliczny tylko bardziej gumowaty lub inny ake nie metaliczny . Dokladnie slychac ze pisk kreci sie i zmienia odglos przy kreceniu kierownica

Opublikowano

Przy kręceniu kierą a kręceniu się koła to dwie różne sprawy.

Przyczyn pisku należy szukać także w układzie kierowniczym jak i w samym zawieszeniu.

Opublikowano
  • Autor

Nawet jak nie krece to piszczy tak ze uklad kier. Nie zawieszenie tez nie bo piszczalo na wybojach a to pisk jest jak by sie krecilo . Mysle ze albo lozysko albo cos innego , opone tez wyluczam bo by piszczalo od razu

Opublikowano

czym pokręcić? tarcza się luzuje po odkreceniu koła.

znajdz dwie krotkie sruby m14 i dokrec tarcze do piasty wtedy zakrec tarcza

Można ?

Masz już elmer odpowiedź.

no pewnie że można poszukać śrub i sobie pokręcić ale jaki to ma sens? równie dobrze można zdjąć już tą tarcze i sobie pooglądać łożysko ale co to da skoro nie piszczy bez obciążenia? inna sprawa że autor napisał że piszczy przy kreceniu kiera a nie kołem...

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
  • Autor

tak piszczy przy obcieczeniu np. od 30km/h ,czasami przestaje i jak kręcę kiera to zmienia odgłos tego pisku . jak znajdę przyczynę to dam znać :)P

Opublikowano

Jak stoisz i kręcisz kiera to też piszczy?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
  • Autor

nie.

Opublikowano

jadąc około 50 rób skrety lewo prawo tak jakbyś slalom robił jeśli dźwięk będzie się zmieniał to na bank łożysko

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
jadąc około 50 rób skrety lewo prawo tak jakbyś slalom robił jeśli dźwięk będzie się zmieniał to na bank łożysko

wysłane z Commodore 64

Kolego umnie ten pisk w czasie jazdy zanika jak skręcam kierą.Mówisz że to łożysko?

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

jeżeli robisz lewo/prawo to odciazasz na zmianę lewą i prawą stronę i wtedy halasuje lub nie

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

U mnie jest tak:w czasie jazdy popiskuje a nie piszczy cały czas i przestaje jak nacisne na hamulec lub skręce w lewo lub prawo.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

nadal twierdzę że może być łożysko bo dociazane nie piszczy chociaż może być odwrotnie. Może też klocek luźny być... auto w górę i macaj :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
U mnie jest tak:w czasie jazdy popiskuje a nie piszczy cały czas i przestaje jak nacisne na hamulec lub skręce w lewo lub prawo.

Zmień klocki,miałem to samo.

Opublikowano

Zmień klocki,miałem to samo.

Mechanik nie stwierdził luzu na łożysku.Te piski pojawiły się po zmianie kpl.hamulce i też myślałem że to wina nowych klocków a kupiłem kiepskiej jakości w porównaniu do tarcz.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

Odkręć zacisk i zwal tarcze i zakręć piastą i będziesz słyszał czy to łożysko .

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem czy kolego poradziłeś sobie z problemem. Ale ja miałem podobny. Po przejechaniu z 20-30 km zaczynał się pisk i przy lekkim skręceniu zanikał i pojawiał się.

Okazało się ze nie odbijały cylinderki, co było po zauważeniu po zdjęciu klocków. Jeden zewnętrzny klocek był jak nowy a ten od wewnątrz był mocno wytarty, na klockach aż było widać odciski od cylinderków. Do wymiany cylinderki czyszczenie zacisków i problem znikł.