tony84 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 witam. mam pytanko odnośnie silników 2.0tsi, konkretnie o duuże przebiegi. mam okazję kupić passata b6 z silnikiem 2.0tsi i przebiegiem ponad 350tys.km. i moje pytanie czy warto? ile takie silniki wytrzymują?? czy ma ktos taki przebieg w swoim aucie z tym silnikiem??
lordfryta Opublikowano 23 Lutego 2014 Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja mam prawie 200.000km na tym silniku i myslalem ze to juz duzo. Sam silnik pewnie wytrzyma sporo ale osprzęt pewnie nie. Pozdrawiam
moogio Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 mam 2,0 tfsi audi C6 - ma ok. 200 tys. km ,fakt ze przebieg głównie autostradowy - ma się wyśmiencie , 350 tys. myślę ze to jednak dużo , ale z drugiej strony pytanie co miała robione : bo jeśli turbine, pompe olejową, wariator, to można ryzykować
HAMER Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 mój sąsiad ma c6 2005 rok nalatane ponad 340tyś i póki co prócz normalnych wymian eksploatacyjnych wymienił rozrząd ,termostat, popychacz pompy paliwa i chyba to tyle co pamiętam.. auto widuje prawie codziennie i jak na ten przebieg i ten rok ma się na prawdę całkiem dobrze. Jedyny minus to że zaczyna wyłazić ruda przy klapie z tyłu. Auto kupione w salonie.
Rekomendowane odpowiedzi