Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu czy coś więcej w 2.5TDI?? by krzysiekgoz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja też miałem tam zapocone jak odma była zapchana jak ją wymieniłem to jak ręką odjął,sucho:wink:.Jeśli kupisz dobry zestaw usczelek do turba takową będziesz miał w zestawie ja taką miałem łącznie z innym:wink:

Co do zaworków zwrotnych to temat dobrze ogarnął Damian http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/c5-2-5tdi-ake-walki-smarowanie-silnika-320595/

Opublikowano

z tym że u mnie zapocone to mało powiedziane. użygane turbo, cały środek między głowicami, kolektory wydechowe, skrzynia i katalizatory. swoją drogą drogą dziwiłem się skąd mi tak olej napierdziela że gdzie nie stanąłem to plamy i na tylnej klapie miałem masę kropek. w czwartek będę wiedział czy dostanę u siebie na wsi zaworki zwrotne ciśnienia oleju, jak nie to będzie musiało poczekać :kwasny: jutro może wreszcie dekle zrzucę choć spodziewam się że skoro odma zatkana to i hydro będzie zajechane.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli już tak głęboko grzebiesz,dziwię się że jeszcze dekle są na miejscu:kwasny::decayed:

Opublikowano

boje się ich podnosić :grin: narazie powolutku rozbieram i patrze co do wymiany. zastanawiam się kto to potem uskłada do kupy :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Jeśli masz takie problemy to składaj wszystko puki dasz radę:grin:Rób zdjęcia to pomaga bardzo:wink:

Opublikowano

taki miałem plan żeby robić zdjęcia ale poszedł w piz*u. dzisiaj część gratów odebrałem. jutro kolejna partia więc będzie można coś powoli składać odrazu :banan:

Opublikowano
  • Autor

Jakbyś miał problem zawsze możesz tu napisać ale jednak lepiej mieć foty tak czy siak,ułatwia pracę:wink: i dawaj fote co u Ciebie pod deklami:decayed:

Opublikowano

dzisiaj sezam się otworzy i zobacze czy kupę złota zostanie w kieszeni choć wątpie. tylko wtryski trzeba popuścić przy ściąganiu dekli czy same przelewy wystaczy poodkręcać?

Opublikowano
  • Autor

same przelewy:wink:

Opublikowano

dekle poszły w górę i co się moim oczom ukazało? :shock3:

1722121

I taka sytuacja na wszystkich gornkach więc komplet dźwigienek na swoim miejscu. Wałki z logo audi więc fabryka czuć dopiero że w miejscu dźwigienek są troszeczke bardziej śliskie ale nie ma żadego progu, odma z 98r.

Opublikowano
  • Autor

Jak hydro całe i nie chcesz wydawać kasy to zamykaj i jeździj.Wałek troche wytarty ale myślę że nie placze wiec jeździj tak jak jest:wink:chyba ze nie masz na co 3k wydac:grin:

Zrób jeszcze jakieś foty całego i lepszej jakości:wink:

Opublikowano

jakości nie mam czym zrobić lepiej. może w sobotę za dnia wyjdą lepsze i może chociaż wytrę obiektyw z oleju bo telefon służy mi jako latarka :grin: co do wałków to podobno były głowice zmieniane w niemczech w 2006r. bo jakąś tam fakturkę mam to może i robione hydro było.

Opublikowano
  • Autor

Tomek zrób ładne zdjęcie od góry całych klawiatur(y) i wytrzyj obiektyw bo po Twoim zdjęciu patrząc od przodu druga krzywka ostro zjechana chcę się upewnić:wink:.Przejedz palcem po wałkach i jak jest rant do tyle są wyjechane od braku smarowania lub ori szmelc,to niestety jest winą odmy słabe smarowanie w naszych motorach jedno ale to przez odme nie wymienianą a nadmieniłeś że masz z 98r:kwasny:ile to lat ta szmatka wytrzymała:facepalm:wyjechało wałki.

Szczerze powiedziawszy ja też miałem wyjechanie nie wiem na ile w porównaniu do Ciebie ale za 2.3k(obecnie 2.5k około) miałem wsio z kutym hydro(robisz to sam i za pomocą forum więc robocizna odchodzi:wink:),blokady masz:wink:.Pytanie jest jedno czy masz zamiar tym autem jeździć długo jeśli nie to zamykaj i wymień odmę,czyszczenie turbo,dolot to samo i rozrząd z uwagą na amortyzator drgań na osprzęcie.

Ja podjąłem decyzję,jeżdżę i nie narzekam zbiera się lepiej(teraz od dołu) ale wiadomo to nie będzie wyścigówka,dla mnie to ekonomiczna przemieszczarka z pazurem na PD.6L na 100km przy full sedanowskim wykonaniu,mówi samo za siebie:naughty:

Opublikowano

Spojrzałem na ta fotke co wstawilem i sie wystraszylem tej drugiej krzywki. Polecialem do garażu jeszcze raz ocenić walki ale jednak zdjęcie tylko tak wyszło. Więc walki póki co odpuszczam. Jak sie wysypia to wtedy zmienię.

Opublikowano
  • Autor

Dobra decyzja:grin:,zrób zdjęcia od góry lepiej będzie widać ale nie widać żadnych zarysowań na wałkach więc i hydro raczej ok może trochę wytarte:kwasny:

Opublikowano

góra silnika poskładana na gotowo. pasek wstępnie nałożony. zostało przytrzymać blokady i go napiąć. moje pytanie takie czy da się kąt wtrysku ustawić na zimnym silniku? bo póki co nie mam chłodnicy a nie wiem kiedy mi przyjdzie :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Jak go ustawiłeś na blokadach kąt wtrysku będzie poprawny,:wink:

Na zimnym nie ustawisz musi być ciepły:wink:,na zimno polecam browca i czekać na graty:decayed:

Opublikowano

pompa blokowana wietrłem dlatego może być różnica kątu wtrysku. pozatym i tak miałem przed wymianą 4 stopnie więc trzeba poprawić. ale skoro się nie da to jak graty nie przyjdą zajmę się komorą i lakierem trochę :wink: jeszcze w poniedziałek muszę powalczyć z tym napinaczem bo wczoraj próbowałem kontrować i odkręcić tą tulejkę ale nie pykło :kwasny: w sumie miałem trochę już dość dlatego się poddałem bo od bladego świtu do nocy walczyłem.

Opublikowano
  • Autor
pompa blokowana wietrłem dlatego może być różnica kątu wtrysku. pozatym i tak miałem przed wymianą 4 stopnie więc trzeba poprawić. ale skoro się nie da to jak graty nie przyjdą zajmę się komorą i lakierem trochę :wink: jeszcze w poniedziałek muszę powalczyć z tym napinaczem bo wczoraj próbowałem kontrować i odkręcić tą tulejkę ale nie pykło :kwasny: w sumie miałem trochę już dość dlatego się poddałem bo od bladego świtu do nocy walczyłem.

Ustaw sobie regulacje na kole po środku,Przy ustawieniu na blokadach kąt już się wyregulował:wink:

Z tym tłumikiem drgań podchodziłem z kumplem ze 4 razy:grin: aż przy większym wkur.....niu i przypływem adrenaliny poszło:wink:z tej radości browar smakował jak nigdy:grin:

Opublikowano

jak nie to zrzucę chłodnicę oleju i wspomagania. i tak olej zmieniam i płyn wspomagania na nowy. Miał być dzisiaj odpał ale przesunie się o jeden dzień. za to już praktycznie wszystkie graty mam:banan: