Opublikowano 24 Grudnia 201312 l Korpusu nie trzeba. Chyba, że tak się wytarły mosiężne prowadnice tulejki które ją trzymają w płaszczyźnie że te wytarły korpus, w co wątpię bo w A6 którą robiłem pasek spadł całkowicie i o dziwo nawet tuleja była dobra tylko właśnie owa prowadnica się wytarła, zobaczysz je jak wyjmiesz tulejkę. A każdy dobry tokarz zrobi Ci to z mocniejszych materiałów za 0,7 dobrej wódki.
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l Autor niby na wierzchu, a głeboko i cieżki dostęp,.na pocieszenie dodam że jak wymienisz uszczelki pod postawa chłodniczki oleju, wymien tez pomiedzy chłodniczką a podstawą, bedziesz pewny że tam jest sucho,. czesto tam właśnie jest wyciek,. Jak ja to powiem gościowi w warsztacie to zwariuje a ja z nim ale kutwa trza to rwać a poważnie mówiąc,coraz mniej części do demontażu hehe.mogłem go wyjąć całego i byłoby lepiej:polew:
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l no to sam to robisz czy ktoś z Tobą, ile ci za robote zaśpiewał???cały czas mu dokładasz w końcu???
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l Autor Korpusu nie trzeba. Chyba, że tak się wytarły mosiężne prowadnice tulejki które ją trzymają w płaszczyźnie że te wytarły korpus, w co wątpię bo w A6 którą robiłem pasek spadł całkowicie i o dziwo nawet tuleja była dobra tylko właśnie owa prowadnica się wytarła, zobaczysz je jak wyjmiesz tulejkę. A każdy dobry tokarz zrobi Ci to z mocniejszych materiałów za 0,7 dobrej wódki. Korpus trzeba zdjąć tak czy siak a w piątek miałem zamykać góre i rozrząd montować ale widze że to się stanie najwcześniej w sobote hehe ---------- Post dopisany at 22:05 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ---------- no to sam to robisz czy ktoś z Tobą, ile ci za robote zaśpiewał???cały czas mu dokładasz w końcu??? trochę dokładam nie powiem,wychodzą sprawy które najlepiej teraz zrobić.Mechanik może nie specjalista od tego silnika,co do rozliczania mam z nim inne układy,więc dużo nie weżmie.Ceny mam hurtowe,powiem tylko że rozrząd INA 760zł(pompa,termostat,rolki,napinacz,paski)komplet + dużo?? ---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ---------- Dawid wytarła się na szczęście sama prowadnica w tulei.
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l Autor pokaż foty tej tuleii, i po naprawie,. Pokaże,masakra żeby przy osprzęcie takie jaja wymyślili.Dzień opóźnienia.Tylko się zastanawiam czy do tokarza czy ori
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l Autor masz rozebrane, spisz numer cześci i szukaj,. Już się szuka,chodzi mi bardziej o to żeby tego już nie rozbierać co będzie wytrzymalsze.Tak poważnie to ten wątek chyba wyjaśni sprawe zakupu samochodu z tym silnikiem hehe.Choć ja już wiem co tam siedzi :)jak ktoś się spyta jak zdiagnozować silnik przy zakupie to mu dam ten link do poczytania
Opublikowano 24 Grudnia 201312 l hehe, poczytaj mój wątek, w 2007 roku jak robiłem silnik, kilka miesięcy po zakupie ceny były o wiele wyższe na części, ale i wartość samochodu inna,. żebym wtedy wiedział to co teraz wiem,
Opublikowano 25 Grudnia 201312 l Autor hehe, poczytaj mój wątek, w 2007 roku jak robiłem silnik, kilka miesięcy po zakupie ceny były o wiele wyższe na części,ale i wartość samochodu inna,. żebym wtedy wiedział to co teraz wiem, Ceny powiem szczerze nie powalają,jedynie te wałki z Hydro to duży koszt.50k przejechane na zaufaniu zeszłego właściciela więc rozrząd tylko ten cholerny osprzęt tzn rolka mi popsuła plany heh.Chce go wyprostować i nim jeździć.Robie trasy więc muszę mieć zrobione auto na tip top.Zbiorniczek wyrównawczy mam nowy tak jak pisałeś odmłodza komore :)tylko na czarno napisy muszę zrobić jak w ori bo są przezroczyste jak zbiorniczek ---------- Post dopisany 25-12-2013 at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany 24-12-2013 at 23:10 ---------- Może ktoś ma dostęp do etki żeby pokazać ten cały element połączony z amortyzatorkiem jak jest skonstruowany i zamontowany na obrazku technicznym
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l Jak potrzebujesz jakis czesci do 2.5TDI to mam jeszcze prawei kompletny silnik W ktorym wszystko grało.
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l Autor Jak potrzebujesz jakis czesci do 2.5TDI to mam jeszcze prawei kompletny silnik W ktorym wszystko grało. Heh teraz to ja już mam rozprute prawie wszystko,części leżą,Święta więc robota staneła.Jak coś to się odezwę:)Jaki silnik??(na PW) ---------- Post dopisany at 16:41 ---------- Poprzedni post napisany at 16:36 ---------- co do napinacza, to jest ori zestaw naprawczy do tego Jest jest,tylko w cenie nie dają jeszcze uszczelki pod magistrale
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l co do napinacza, to jest ori zestaw naprawczy do tego jakieś dokładniejsze informacje??? cena ??? dostepnośc , producent, ??
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l Autor dostępność jest ruiville robi takie fajne coś 330zł intercars,w moim przypadku nie wiem dowiem sie jutro po Świętach mój dostawca szukał.Cena z amortyzatorkiem który już mam zobaczymy dam znać na PW
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l Autor U mnie uszkodzona jest obudowa osłony rozrządu delikatne rysy na korpusie od zamocowania rolki i tuleka ma luz,amorek wygląda dobrze nie ma wycieków.Zobacz sobie pierwsze zdjęcia jak jest osłona rozrządu jeszcze na silniku powinieneś zobaczyć rysy od rolki
Opublikowano 26 Grudnia 201312 l Autor To jest jedna tulejka i dwie śruby,większy zestaw to jest rolka,tulejka dwie śruby plus amortyzatorek,itd.szkoda tylko że nie dają uszczelki pod magistrale