Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu czy coś więcej w 2.5TDI?? by krzysiekgoz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Żadnej chłodniczki oleju nie zdejmuj :facepalm: skup się na tamtej śrubie musi pójść(Dobra kontra i niutki w rękach załatwi sprawę):wink:trochę wiary i samozaparcia :grin:

---------- Post dopisany at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany at 16:46 ----------

U mnie była śruba dospawana i na niej kontra(w zestawie naprawczym masz nową śrubę :wink:)

Opublikowano

V6 dziś zamruczała :jerk: dzięki wszystkim za rady a szczególnie autorowi wątku (jak będziesz w pl i przejazdem koło mnie to wpadaj na jaką flachę za to) :wink: czekam na pas, kły i chłodnicę i wyjeżdżam z garażu. z ciekawości zamówiłem nowy zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego bo 50 zł nie pieniądz a o ile lepiej pod maską się robi i okazuje się że 2.5 TDI ma wyście na wąż nie od boku jak wszystkie zbiorniki a od dołu więc będę musiał coś z przewodem pomodzić :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sprawy:wink:(mam wewnętrzną satysfakcje że następne 2.5TDI hula po drogach:decayed:),do PL nie długo będę się wybierał w okolice Krk(w chuu do zamontowania na mnie czeka:banan:)może się jakoś zgadamy jak czasu nie zabraknie:decayed:

Ze zbiornikiem miałem to samo,mam już jeden nowy:grin: zbiornik jest do kupienia:wink: ciężko Ci będzie przerobić bo dolot będzie w chuu za blisko i nie potrzebne walki ze złączkami:wink:.(Kudalty66 kupił nowy,trzeba się do niego uśmiechnąć)

Napisz jak z

Kąt wtrysku??

Tłumik drgań??ruszyłeś to czy złożone i chula??:grin::wink:

Opublikowano

co do tłumika drgań to zrobiłem pewien myk bo zauważyłem że nowa rolka ma większy luz niż napinacz na tulejce więc tragedii nie ma a śruba jednak nie poszła za żadne skarby :kwasny: suma sumarów luzu nie ma żadnego na dzień dzisiejszy ale zestaw naprawczy będzie czekał na swoją kolej. osłony wszystkie pozakładałem i nie trze nic. kąt wtrysku sprawdze jak założe chłodnice, i wymienie olej.

bez przygód się nie obyło. ze starą śrubą-tulejką trzymającą rolkę napinającą rozrząd wyszedł gwint z aluminium. nową srubę przekręciłem dokręcając ręką :doh: myślałem że miskę trzeba będzie zrzucać, żeby założyć nowy dekiel alu w króty wkręcana jest rolka. naszczęście okazało się że stara śruba trzymająca to kopytko napinające ma ostrzejszy/większy gwint i wymiary te same więc ona się wkręciła i trzyma jak zła.

wczoraj zaś wyszedł gwint na śrubie od ustawiania kątu wtrysku. gdyby nie to że rozrząd miałem już złożony to bym przełożył koło z lewej głowicy ale musiałem się ratować dłuższą śrubą i cieńszą podkładką aby złapało choć trochę ocalałego gwintu.

Opublikowano
  • Autor

No to piękne historie :kwasny:,dodam od siebie że na deklach szpilka mi się ukręciła i musiałem (starą wykręcić) nową nakręcić w gwint głowicy.Takie prace niestety w autach prawie pełnoletnich będą się zdarzać:wink:

Ciesze się że auto odpaliło,ze zbiornikiem poszukaj z wyjściem w dół:wink:(jak coś bierz dwa odkupie:decayed:)

Opublikowano

jutro będę knuł coś z tym zbiornikiem :wink:

Opublikowano
  • Autor

:banan:przy wymianie rozrządu to taka wisienka na torcie :grin:(wsio płyny filtry i przydałby się nowy biały zbiorniczek wyrównawczy,jak ja się spuszczałem nad tym że mam a tu się okazuje że wyjście nie tędy co potrzeba):facepalm::rant::grin:

Opublikowano

ja też złożyłem wszystkie osłony już na rozrząd wio przykręciłem i mówie to na koniec dnia zmienie zbiornik... a tu taki chuuuuuuuj jak słonia nos :doh: w sumie jeszcze olej musze spuścić zalać nowy i płyn wspomagania bo totalnie zapomniałem.

---------- Post dopisany at 23:12 ---------- Poprzedni post napisany at 00:43 ----------

dobra ogarnięte wsio. kąt wtrysku waha się 2.0-2.2 więc nie jest źle. problemem jest że pomimo kątu wtrysku dobrego dalej długo kręci na rozgrzanym :kwasny: 2-3 obroty i dopiero załapie kiedy na zimnym pali od tyku. wnioskuje że dawka rozruchowa c**jowa ale nie sprawdziłem jaka. jaką można by spróbować mu wklepać? a i zbiornik zaadoptowałem bo nie dostałem z wyjściem na dół. wystarczyło kolanko plastikowe z jakimś odpowietrznikiem i 5 cm węża :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dawaj tu jakieś logi,ciekaw jestem jak to na wiertle pompa się ustawia:wink:

Jak chcesz grzebać to daleko nie ma co szukać http://a4-klub.pl/2-5-193/b5-afb-problem-odpalaniem-cieply-silnik-116958/ poczytaj ale moje zdanie to jechać na hamownie(konkretną) tam powiedzą co i jak(nacisk na pompę:wink:)nie jeden forumowicz po robaku nie narzeka:decayed:

Poka foty tego zbiorniczka ciekaw jestem patentu:naughty:

Opublikowano

jak to niema z wyjsciem w dół zbiornika,

od 2.5 tdi musi byc i tyle, ori kupiłem w inter carsie,.

Opublikowano
  • Autor

:dziura::good:,dlatego chciałem foty jak to wygląda:decayed:

Opublikowano

:dziura::good:,dlatego chciałem foty jak to wygląda:decayed:

w inter carsie jak sprawdzałem to wsio do 2.5 miało wyjście do przodu. dlatego olałem temat i założyłem jaki miałem bo wiedziałem że jak nie zmienie teraz to później nie będzie się chciało a czekać znowu na zbiornik c**j wie ile nie uśmiechało mi się. pozatym dałem za podjebkę 50 zł a ori podejrzewam że 150 lub więcej.

kąt wtrysku na wiertle wyszedł mi -0,4 ale szybka korekta i wyjszło 2,0.

17291081729109

Opublikowano
  • Autor

Ładny patent:wink:(tez miałem problem ze znalezieniem,dostawca mowił ze maja tylko takie i chuu:facepalm:).Nóweczka jak Robert pisał:naughty::jerk: