Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik temperatury zewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy mam taki problem i nie wiem czy dotyczy on wszystkich A4 B8 czy tylko mojej, ale raczej tylko mojej bo w innych autach tego nie spotykałem :P

Mianowicie chodzi o to, że np auto stoi w nocy w garaży i jest temperatura +13 stopni, rano po wyjechaniu z garażu dalej pokazuje podobną temperaturę przez pól godziny poźniej trochę mniej, dopiero po kilku godzinach mniej więcej pokazuje rzeczywistą temp, a jest np -2. I tak analogicznie jak stoi na podwórku przy -5 i wjade do garażu to przez godzinę pokazuje mi -4, po 2 godzinach 0, po 4 godzinach +7, i dopiero rano właściwą temperaturę. Jak myślicie winny temu jest sam czujnik temperatury zewnętrznej przy grillu czy może coś innego?

Tak na marginesie, jestem świeżym użytkownikiem Audi, wcześniej jeździłem BMW, i mam pytanko czy do Audi, można znaleźć podobne stronki jak to się ma w przypadku BMW, np realoem.com gdzie można zobaczyć numer każdej części i schemat każdego podzespołu w samochodu i stronki typu czescidobmw.pl gdzie można zamówić oryginalne części z dużymi rabatami?

Dzięki z góry za odp i Wszystkim życzę Wesołych Świąt i Najlepszego w Nowym Roku :)

Opublikowano

mogę powiedzieć ze w B6 jak w garażu mamy powiedzmy +13 a na dworze 0 to po wyjechaniu na powietrze widzę że ciągu 2km spada temp do 0 na wyświetlaczu czyli nie nagle a stopniowo ale trwa to parę minut - więc chyba masz coś nie tak u siebie skoro tak długo to trwa u Ciebie.

Opublikowano

U mnie tak jak u RALF76 również różnica między temperaturami aktualizowana jest dużo szybciej niż u Ciebie... Przyjrzyj się temu czujnikowi bliżej :wink:

Opublikowano

A ja mam trochę inne pytanie. Po wymianie zegarów (FIS padł) temperatura wyświetlana jest zawyżona, ok 2 stopnie. Przed wymianą wszystko było ok. Można to skalibrowac czy trzeba wymieniac czujnik?

Opublikowano

Ale okazuje się, że można też go skalibrowac

• 2 lata później...
Opublikowano

Gdzie jeszcze moze byc ukryty czujnik temperatury zewnetrzej? U mnie pokazuje temp.a czujnika nie widac w okolicach grilla...

Edytowane przez firefighter79

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Mam podobny problem ze wskazywaniem tej temperatury jak założyciel postu. Wymiana czujnika przy zderzaku nie dała rezultatu. Ktoś, coś jakiś pomysł, lub miał cos podobnego?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie czujnik działa podczas jazdy , na postoju po zgaszeniu auta temperatura się zawiesza i cały czas pokazuje to samo , po wznowieniu jazdy dopiero działa, też tak macie ?

Rano gdy wsiadam do auta temperaturę pokazuje ok 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.01.2014 o 19:53, zojd napisał:

Ale okazuje się, że można też go skalibrowac

A wiesz jak to zrobić? Mam problem w B8 właśnie - zawyża o kilkanaście stopni.

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie temperature pokazuje ok tylko jak gdzieś jade i zostawie go na ok godzine i potem wsiąde to niewiadomo czemu temperatura wzrasta o pare stopni a potem gdy już jade to spada i normuje sie. Wiecie co to? Czujnik już wymieniony

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam przekłamaną temperaturę o 2-3 stopnie. Czy poradziliście sobie z problemem?