sony_dark Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 ja juz sie nie moge jutra doczekać jak to wymienie bo akurat mam w bagażniku taki weżyk silikonowy fi 4:P
dawid_sc Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Tylko dokladnie go wsadz i zeby nie bylo zalamań itd:)
sony_dark Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 podepne najpierw bez przepychania przez tę harmonijke co wychodzi z obudowy kompa, na krótko. Bo nie wiem ile mam tego węża i czy mi starczy. ---------- Post dopisany at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ---------- a jak myślisz resetowac po tym zabiegu kompa??
dawid_sc Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 1.5 metra na full mierzylem:P chwile temu jak cos sobie obetniesz. nie sprobuj bez reseta
sony_dark Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 ok, jak coś dam znać jak poszło, ale raczej 1,5 metra to nie mam. Ale nic może starczy tyle co mam.
dardit Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 Tylko sprawdz czy ciasno wlazł na kolektor i do ECU żeby nie było luzu. a szarpania też miałem takie że chciało silnik wyrwać
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 a kompa resetowałeś, ja wymieniłem jest lepiej ale... to może tylko złudzenie
maju91 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 sony_dark napisz coś więcej jak z obrotami , co z szarpaniem jakie twoje odczucia ile tego wężyka ostatecznie było potrzebne??
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Wężyka potrzeba 1,2m. Ja z obrotami nie miałem problemów. A co do szarpan niestety dalej są ale troszkę lepiej jest.
maju91 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 spróbować nie zaszkodzi mam nadzieje że dam sobie rade mimo że z mechaniką wiele do czynienia nie mam jak się wykuruje to wymienię i oczywiście dam znać
Rafal_ Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 u mnie tez wymiana nie pomogła tak z ciekawości od czego jest ten krótki wężyk (ok 15cm) z prawej strony przy przepustnicy (idzie od środka przepustnicy pod odmę)? ---------- Post dopisany at 15:51 ---------- Poprzedni post napisany at 15:44 ---------- i jeszcze jedno do czego jest to wyjście (zaznaczone na czerwono) podłączone u was?
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 ja nie liczyłem na cud ale jednak nic ti nie dało dalej szarpie ale tak jak pisałem trochę lżej ale jednak. A co do wymiany wężyka to w miejsce starego nie włożysz nowego większego nie ma szans tam jest tak upchane kablami ze ja piernicze. Ja zrobiłem dziurkę pomiędzy podciśnieniem hamulca i przeszedłem na drugę stronę(od akumulator), następnie przy wyjściu z obudowy komputera zrobiłem w tej gumie dziurkę i włożyłem tego węża i następnie do kompa. ---------- Post dopisany at 16:18 ---------- Poprzedni post napisany at 16:16 ---------- to jest obejście przepustnicy, podłaczone to jest do tego czarneego dolotu przed przepustnicą. Jak ściągniesz ten dlot to zobaczysz miejsce na węzyk
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 a to już nie do mnie te pytanie. Ja mimo wyszystko dalej obstawiam na kompa. Wymienie jeszcze ten czujnik powietrza dolotowego, bo coś mi on nie pasuje.
Rafal_ Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 no może ktoś powie do czego to jest jak to zdejmę to nie widzę jakiejś różnicy w pacy silnika btw. u mnie jest to wpięte w reduktor od LPG i czujnik ciśnienia gazu
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 u mnie lpg jest podłaczone tam koło regulatora paliwa do podciśnienia. A tak to wszystko oryginalnie. Juz myślałem że coś to pomoże ale to by było za proste ---------- Post dopisany at 16:34 ---------- Poprzedni post napisany at 16:31 ---------- ale tak jak pisałem kiedyś jak ssanie miałem na 1100 to wszystko było ok. Nie wiem już a nie będę inwestował w czujnik temp. wody prawie 150zł za oryg. Małe sprostowanie doczytałem jaka powinna być temp. powietrza dolotowego. Z tego co piszą na moim byłym forum to tak max do 60 stopni. Nie ma możliwości żeby była tak sama jak temp. otoczenia. Od samego silnika bucha goracem.
dawid_sc Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 u mnie tez d*pa. hmm teraz tpsa chyba wywale
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 a co masz do telekomunikacji żarcik na poprawienie humoru, a tak po za tym co chcesz z tym tpsem jeszcze robić. Bo ja myślałem żeby go jakoś rozebrać i wyczyścić elektronike, tzn ten styk co szura po płytce. Troche łopatologicznie napisane ale po co się wymądrzać. Ja mam drugą przepustnice to sobie ją rozbiore. A masz może prawidłowe dane do pomierzenia rezystancji?? Bo jakoś to trzeba później ustawić ---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ---------- ale jeden plus wymiany tego wężyka jest, przynajmniej nie będzie mi jakieś dziad sterczał, bo sztywny ten przewodzik strasznie:P
dardit Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 No to wielka szkoda że nie pomogło. A jeśli ktoś z Was ma Vag-a sprawdzcie proszę jakie macie ciśnienie w układzie dolotowym na wolnych przy rozgrzanym silniku.
sony_dark Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 podam Ci w procentach, u mnie wynosi ok 24%, a dokładnie 24,6%
Rekomendowane odpowiedzi