Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cyrk z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek gdyż nie znalazłem podobnych o takich cudach jak u mnie ale do rzeczy:

Autko pali i jeździ normalnie poza faktem że jak dam na luz jest ok 1200 rpm jak sie zatrzymam w sensie koła staną spadają do 900 rpm to i tak trochę za dużo. Oczywiście sprawdzałem VAG-iem błędów brak ale nie tylko to sprawdzałem też wskazania temp silnika temp zasysanego powietrza, robiłem adaptacje przepustnicy i dalej to samo. Może ktoś ma jakiś pomysł co to za cuda??

Opublikowano

Ja bym stawiał na czujnik prędkości.

Opublikowano

Kolego 1200 obrotów to ma być na ssaniu a normalnie jest ok.900 . Tak więc sprecyzuj dokładniej o co Ci chodzi.

Opublikowano
  • Autor

Jak jadąc pczywiście przy 90st wrzuce na luz mam 1200 rpm jak się koła zatrzymają w sensie stanę spada do ok 800 tak to dokładnie wygląda .

Opublikowano

ja tak mam ale norma w moim a szarpanie silnikiem tez moze masZ??

Opublikowano
  • Autor

Nie szarpie. Jeździ wszystko ok tylko te obroty mnie wnerwiają. A udało Ci się ustalić od czego u Ciebie to się dzieje?

Opublikowano

ja mialem nie szczelne wezyki podcisnieniowe jeden nie szczelny a drugi sparcialy od srdoka ze nie przechodzilo powietrze .Wczoraj naprawilem

Opublikowano
  • Autor

Napisz które konkretnie proszę

Opublikowano

glowny idzie od wezy z nagrzewnicy kolo linki od gazu na srodku sciany grodziowej pod podszybiem . i ida do regulatora cisnienia listwy paliwowej i do kolektora ssacego sa czarne :P

Opublikowano

a gdzie w środku tzn pod deską rozdzielczą idzie ten wężyk?? Może rzeczywiście gdzieś jest nieszczelny, bo w komorze wszytskie wymieniłem, właśnie do miejsca grodziowego.

Opublikowano

szczerze powiem ze nie wiem ....:decayed: ale wszystkie w komorze silnika sprawdz

Opublikowano

Spr. ciśnienie w kolektorze ssącym wakuometrem , jak jest w normie to wyczyść krokowy i kanał w kolektorze ssącym powinno pomóc .

Opublikowano

Mam takie same objawy co dawid_sc, ale do tego dochodzi mi jeszcze skok obrotów przy zmianie biegów (około 300-500rpm w górę) i reakcja na puszczenie gazu jest opóźniona (około 1 - 1.5 sekundy) + plus szarpnięcie.

Silnik krokowy był czyszczony. Podciśnienie, szczelność dolotu jeszcze nie sprawdzałem.

Powiecie mi coś więcej niż było powiedziane?

I mam dodatkowe pytanie odnośnie krokowca. Czy da się trzpień regulować ręką? Bo u mnie nie :(

Opublikowano

Trzpień w krokowcu nie może się obracać , szczelność sprawdzić i widzę że masz lpg , może być rozregulowana , Vag coś pokazał?

Opublikowano
Mam takie same objawy co dawid_sc, ale do tego dochodzi mi jeszcze skok obrotów przy zmianie biegów (około 300-500rpm w górę) i reakcja na puszczenie gazu jest opóźniona (około 1 - 1.5 sekundy) + plus szarpnięcie.
Silnik krokowy był czyszczony. Podciśnienie, szczelność dolotu jeszcze nie sprawdzałem.
I mam dodatkowe pytanie odnośnie krokowca. Czy da się trzpień regulować ręką? Bo u mnie nie :(

też z tym walcze, może wina krokowca?
lpg u mnie na pewno nie ma z tym nic wspólnego bo dzieje się to zarówno na pb i lpg, na vagu żadnych błędów

Trzpień w krokowcu nie może się obracać , szczelność sprawdzić i widzę że masz lpg , może być rozregulowana , Vag coś pokazał?

jakie ciśnienie powinien pokazywać wakuometr?

Edytowane przez Rafal_

Opublikowano

0.25/0.35 bar na wolnych obrotach bez obciążenia .

Opublikowano

waskivw, na Pb i na LPG to samo, więc nie tędy droga. Podjadę na vaga po weekendzie i zobaczę.:wink:

Opublikowano

wlasnie dokladnie z tym codopisales tak mam ;/
Opublikowano

To spr. czujnik temp. powietrza zasysanego czy aby nie przekłamuje , sondy jak oscylują ( czy nie są leniwe ) , czujnik temp. silnika , a na końcu kolektor ssący , lubią się bebechy w środku rozpadać .

Opublikowano

Byłem niedawno na prostym vagu u kumpla i powietrze zasysane miało ok 60 stopni, ale stwierdziliśmy, że to wina stożka (bo w komorze cieplej na postoju itd). I to była jedyna rzecz która nie odpowiadała była poza normą. I bez błędów się obyło.