Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cyrk z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto długo stało na wolnych obrotach zanim logi zrobiłeś ?

Opublikowano

u mnie jest tak samo powyż. 2500 rozłącza a poniżej ok

---------- Post dopisany at 18:28 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

a z logami to podobnie jak u mnie masz jeszcze zrobie u siebie i porównamy. Nie podoba mi się tylko położenie czujnika przepustnicy na jałowym 0.4 (grupa 02) a powinno być 0.0 niby nie duża różnca a jednak. Ja miałem tak na starej przepustnicy, po wymianie na nową ma 0.0.

Opublikowano

Waskivw - Poczekałem, aż osiagnie ponad 80 stopni i dopiero zrobilem logi. Także cały czas na wolnych obrotach się nagrzewałą

Sony dark - Możliwe, że mam coś z ta przepustnicą nie tak.

Opublikowano

raczej to nic dużego, bo ja miałem tak samo na starej i żadnej różnicy nie czuje. Ale linka to może być to wypadałoby ją wregulować tak jak trzeba, muszę tylko kupić ten klin co się ją reguluje bo go u mnie nie ma, gdzieś zwiał heh:)

Opublikowano

Ja bym pomierzył sondy miernikiem bo coś ospale reagują i przyjrzałbym się temp. kolektora ssącego , rano spr. ile pokazuje i zaraz po jeździe , tu pokazuje 45 stopni trochę dużo , choć jak stał mogło się nagrzać .

Dzisiaj skończyłem A80 2.3 20V z podobnym objawem i sonda też sobie niby oscylowała , auto nawet jechało , a po wymianie jest o niebo lepiej .

Opublikowano

RobertWS jemu narysowalem jak ustawilem itd ten klin. i reakcja na gaz spoko bez opoznien . troche faluja mi obroty na LPG ale jutro wlasnie poprawie swoj blad w montazu wiec pewnie sie uspokoi . Zobacze jeszcze na kompie wszystko i czy zalapie jakies bledy:) poki co nie ma nic i wszystko dobrze dziala:)

Opublikowano

a te szarpania dalej masz?? RobertWS albo dawic_sc weź mi podeślij tą fotkę.

Opublikowano

Waskivw - Sondy wymieniałem latem, spalanie mam w normie, żadnych błędów, ale przyjrze się im.

Ale nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, jak samochód jest jeszcze zimny to podnoszą mi się obroty przy naciśnięciu sprzęgła, gdy zmieniam bieg np. Wraz z temperaturą to znika. Wędrują jaki 500rpm w górę i dopiero spadają.

Opublikowano

PODAJ MAILA :) ustaly tylko zawieszenie stuka wiec wiem ze jeszcze musze je wyeliminować . ale za duzo dochodzenia mialem z Darkiem zeby tez tak zdradzac wszystko;p heh nie no zartuje wiecej podam na priv bo wkurzam sie jak pisze o jakiejs awarii i rok dochodze a potem ktos na gotowe sciaga to i czuje sie wielkim "mechanikiem" wiec jak cos na priv i tak wiekszosc osob z 2.6 v6 ma moj numer i dzwoni.

Opublikowano

Szkoda, ze mojej okolicy nie widzę nikogo z 2.6. co dwie głowy...:decayed:

Opublikowano

Wiecie nie urazajcie sie czy cos i nie czujcie sie tak ,ale nie powiedzialem ze nie pomoge tylko nie oficjalnie;p tylko na priv lub tel. nauczylem sie czegos i ktos mnie tez tego nauczyl ze "wszyscy chca na gotowca" miec a mi np łatwo to nie przychodzi i szczerze nie zawsze kabel VAG pomoge i wykryje jakies usterki

Opublikowano

nie no nikt się nie obraża, dobrze robisz i tyle. Jak ktoś chce to chyba może napisać na pw.

Opublikowano

tak wlasnie jak napisales:) odpisze wam "tym co pisali do mnie" od czego zaczalem i pokaze zdjecia jakies i co moze byc

---------- Post dopisany at 17:08 ---------- Poprzedni post napisany at 17:07 ----------

RobertWS powiem Ci ze 2 takie same w okolicy a4 i da sie szybko dojsc a tak to szukanina;/

Opublikowano

Oto chodzi, coś przełożyć, coś podmienić, napięcia pomierzyć. Niby proste czynności, a samemu to moźna pół roku dochodzić...

A tak nawiasem, Patrzyłem jeszcze dzisiaj na te moje logi.

Na wolnych obrotach otwarcie przepustnicy pokazuje mi 0.4 (grupa 02 kolumna 1) i przy pierwszym dodaniu lekko gazu, nie zmieniło się nic. Dopiero za drugim razem pokazało 10.

Sony-dark albo Dawiid sc wrzuciłby któryś z kolegów logi dla porównania:wink:

Opublikowano

ok jutro zrobie i wrzuce, nie robiłem na razie bo jutro zrobie troche km i silnik bedzie nagrzany jak trzeba :P

Opublikowano

darek musi mi przeslac logi bo robilem z nim ;p

Opublikowano

sorki ale dzisiaj juz nie zdążyłem zrobić tych logów, ale jutro na pewno je zrobie.

Opublikowano

Spokojnie nie pali sie az tak , ja tez mam narazie zapiernicz i szczerze mowiac zostawilem Darka z tym .

Opublikowano

Tu macie logi, ale coś mi się nie podobają sondy zresztą sami ocencie i mi napiszcie. To są logi przed wycięciem kata na LPG, później zrobie na benzynie ale juz po wycieciu kata.

Log (0 - 000)

Log (1 - 001,002,003)

Log (2 - 007,008,009)

Log (3 - 004,005,006)

Log (4 - 010)

Opublikowano

Patrząc na gr. 000 kolumna 6 i 7. kontrola lambdy bank 1 i 2. Masz niskie wartości w porównaniu do mnie.

Ja robiłem logi na PB, więc możę stad ta róznica.