Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cyrk z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To spr. czujnik temp. powietrza zasysanego czy aby nie przekłamuje , sondy jak oscylują ( czy nie są leniwe ) , czujnik temp. silnika , a na końcu kolektor ssący , lubią się bebechy w środku rozpadać .

kolektor na 100% igla sondy znowu kurde nie wiem musze pomierzyc a drugie nie mam vaga i to jest problem .... jakie macie kable itd zeby mi dzialalo na win 7 bo kiedys mi nie dzialalo na obd II tylko na win xp;/

Opublikowano

Sondy najlepiej pomierz miernikiem :wink:

Opublikowano

dobra znajde troche czasu to ogarne to ;p

Opublikowano

Jeśli uda Ci się rozwiązać problem to koniecznie napisz co było powodem, dawid_sc :naughty:

Opublikowano

postaram sie na dniach dojsc do tego bo juz normalnie mnie oslabia to ;p kiedys robilem tak ze nie dawalem rady to szedl na sell;d a teraz trzeba bedzie sie pomeczyc. tylko dziwnie bo jakby bylo cos nie tak od sond lambda to by palił jak smok a dobrze spala na PB.podmienie jeszcze czujnik jak pisali bo mam w piwnicy gdzies . :decayed:

Opublikowano

Jeszcze gdzieś czytałem o słabo chodzącej lince gazu, że może być powodem takich objawów. U mnie chodzi gładko i całkiem w porządku.

Opublikowano
  • Autor

dawid_sc, jak jesteś z okolic Dąbrowy Górniczej to możemy się spotkać. Mam Vaga może coś pomogę

Ja u siebie zauważyłem jeszcze taki bojaw który jest jeszcze bardziej denerwujący niż obroty, jak zmieniam bieg to auto samo dodaje gazu.

Puszczam gaz wciskam sprzęgło a obroty jeszcze lecą 500 może 800 do góry. Może to coś komuś rozjaśli co to może być.

Opublikowano

dardit , o tym też pisałem i dawid_sc też ma taki objaw :wink:

Opublikowano

Siema . Wczoraj walczylem troche zmoim bączkiem ale udalo sie zrobic jedna rzecz zenie mam takich mocnych uderzen zawieszenia przez te obroty .Mialem nie dokrecone sanki i brak 2 srub:decayed: poprzedni pseudo mechanicy tak zrobili:) . Co do linki tak moja chodzi lekko ,ale zauwazylem ze nie mam srubki przy przepustnicy do jej regulacji(wolnych obrotow) i do tego chyba krokowy sie spier..... ehhh jak z Tym Vagiem kiedy mozna byloby sie ustawic bo mam dosc dochodzenia i kupywania kolejnych czesci bez potrzeby:)

Opublikowano

Osobiście mi się zdaje, że to może być wina zasyfionej przepustnicy, albo jej adaptacji. Nie odbija wystarczająco szybko i dlatego trzyma przez chwile obroty. (Na chłopski rozum)

Na razie nie mam dostępu do auta, więc stoi wszystko w moim przypadku.

Opublikowano

tzn ja przepustnice mylem nie raz .z tego co wiem to nie ma adaptacji w naszych .... tak czytalem problem probuje rozwiazac juz 9miesiecy i echo;/

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 13:05 ----------

chyba ze TPS cos sie pierniczy ;/

Opublikowano
  • Autor

U mnie sprawdzam co dzień Vag-iem i nie ma błędów. Co więcej nie jest tu uszkodzenie mechaniczne bo im dłużej jeżdze danego dnia tym jest lepiej. W miarę rozgrzewania auta. Już się nawet zastanawiałem czy to nie ma coś wspólnego z wisko bo mi padło i wentylator się kręci na zimnym silniku jak powalony. A jak się rozgrzeje to trochę zwalnia. Ale co ma piernik do wiatraka :/ Dodam że nie tylko błedy sprawdzałem ale też wskazania VAG-a temp, pozycje tps, itp. i wszystko w normie. Już mi się powoli pomysły kończą.

Opublikowano

Jak sprawdzaliście TPS to styk biegu jałowego działa ? jest jeszcze jedna sprawa , nie jestem pewien czy w waszych rocznikach występuje , trzeba zobaczyć czy macie czujnik położenia pedału sprzęgła , powinien być nad pedałem , może on głupieje.

Opublikowano
  • Autor

Gdy styk biegu jałowego nie działa. Obroty falują a nie są za wysokie. A co do TPS to VAG-COM w blokach pomiarowych jest położenie w stopniach podane zależnie od wciśnięcia pedału gazu.

Opublikowano

kurde powiem wam ze czytam i mozliwosci jest w cholere .... dla mnie to jest objaw taki (moze zrozumiecie - w moim przypadku) iż dodam gazu na np 4 biegu do 2200obr i puszcze gaz to przepustnica sie calkiem zamyka (talerzyki) i jest to uderzenie tak jakby dawka paliwa zostawala wpylona przez wtryskiwacze na cylindry a zostalo odciete powietrze czyli nie przepala go a dodam gaz i znowu uderzenie jakby wtedy dopalał poprzez dostarczenie powietrza ;/ po chińsku napisalem ale nie wiem jak wytlumaczyc . przez to cale zawieszenie mam wytluczone;/

Opublikowano
kurde powiem wam ze czytam i mozliwosci jest w cholere .... dla mnie to jest objaw taki (moze zrozumiecie - w moim przypadku) iż dodam gazu na np 4 biegu do 2200obr i puszcze gaz to przepustnica sie calkiem zamyka (talerzyki) i jest to uderzenie tak jakby dawka paliwa zostawala wpylona przez wtryskiwacze na cylindry a zostalo odciete powietrze czyli nie przepala go a dodam gaz i znowu uderzenie jakby wtedy dopalał poprzez dostarczenie powietrza ;/ po chińsku napisalem ale nie wiem jak wytlumaczyc . przez to cale zawieszenie mam wytluczone;/

u mnie jest dokładnie to samo, ja już nie wiem co z tym zrobić. Przepustnice wymieniłem na inną, kolektor ssącu uszczelniony, węzyki podciśnień wymienione. Na dniach usuwam katalizator, może on też trochę od siebie dokłada i sondy głupieją, ale wątpię w to.

Opublikowano

nie usuwaj ja kata nie mam i to samo jutro DARDIT mi podepnie auto i pogrzebiemy cos moze razem wymyslimy:naughty:

Opublikowano

Mi się zdaje, żę to ma związek gdzieś przepustnica - kolektor na 100%. W tamtym roku wyciągałem wszytko, kolektor, ptrzpustnica, krokowy. Wszystko na czynniki pierwsze, nowe uszczelki, wymyte i wyczyszczone wszystko. Poskładałem a tu szok. Nie ma szarpania o którym piszecie, a wcześniej nie dało się równym gazem jechać:kwasny: Aż mi się geba śmiła jak się gazem bawiłem:decayed: Ale czuje, że problem powraca u mnie znowu:kwasny:

Jak zrobię drugi samochód to w następnym tygodniu, to zdejmuje kolekotor w swojej ponownie i zobaczę co się tam dzieje.:wink:

Opublikowano

no ja to zrobiłem tez myślałem ze pomoże a tu zonk nic nie pomogło. A kata i tak usunę bo mam auto zamulone od czegoś muszę zacząć. Już wole to szarpanie niż to i to.

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:28 ----------

a moze to krokowy, wiem ze wymieniał ktos na tani zamiennik i nic, a po wymiane na dobry zamiennik chyba VDO i nie było szarpań ale wątpie zeby to u nas od krokowca było. A nie zamierzam wydawać 250zł na krokowca.

Opublikowano

Kata usunęłem rok temu,żadnej zmiany dynamiki czy dźwięku, ale 280zl wpadło w kieszeń:wink: