ppa4 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie wiem czy właściwy dział, ale próbuję tu Mam MMI 2G a w nim mam opcję zapisania ciśnienia opon i jak zakładam również monitorowania tegoż ciśnienia ... czy widoczność tej opcji w Car powoduje że na pewno monitorowanie powinno działać ? Moje pytanie wynika z tego, że po zapisaniu ciśnienia przy letnich gumach oraz założeniu zimowych na kompletnie innych ciśneiniach, nie ma żadnej reakcji ze strony auta ... przekładam opony przód na tył z innymi ciśnieniami i dalej żadnego alarmu ... Co należałoby sprawdzić ?
ppa4 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Od ostatniego zapisania, chyba z 1000km w tym 2 razy żonglowałem kołami i przynajmniej 4razy ustawiałem różne ciśnienia ...
wrclaguna Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Dziwne.....System powinien zgłosic bład
ppa4 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2013 Czyli rozumiem, że jeśli jest ta opcja widoczna w MMI tzn że mam wszelkie moduły i sterowniki itp itd w aucie do tego aby komp monitorował mi ciśnienia ??
wrclaguna Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Tu masz cały temat o tym ===> http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-uklad-kontroli-cisnienia-oponach-rka-tpms-217039/index6.html#post2579201
ppa4 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ogarnalem w VCDSie wszystkie elementy jak w Twoim poscie. Moduly/sterowniki mam jak trzeba, wszsytkie bity i opcje sa ustawione na monitorowanie, czyli wszsytko na tiptop, nic nie musialem zmieniac! Jedynie restart MMI moglbym zrobic, ale nie sadze zeby to mialo znaczenie, jesli te opcje byly tam od dawien dawna ... Jaka jest granica alertowania spadku cisnienia ? 0.5b, 0.1b, nie kumam co moze byc nie tak... ?
Rekomendowane odpowiedzi