Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BDG] Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie małe pytanie ile moge jeszcze zrobić po dużym przeglądzie, robionym jeszcze w niemczech na 120 000. Teraz mam 170 000 i nie wiem jak tam rozrządem ... :rolleyes:

Opublikowano

Przy 200 000km wymień kompletny rozrząd.

Opublikowano

Jesli masz znajomego mechanika, to niech rozbierze obudowe, rzuci okiem, oslucha pompe wody...

Normalnie w V6 wymienia sie co 120.000 (ja swoj wymienilem niedawno przy 240.000), ale dla spokoju mozesz wymienic go przy 200-220.000.

Gdzie robisz przebiegi? Miasto? Trasa? Jesli w wiekszosci miasto, to wymieniaj wczesniej.

Opublikowano

Osobiście słyszałem wiel teori na ten temat:

Niemieckie serwisy podobno zalecają wymianę rozrządu po 120 000 KM,

W polsce zdje się po 100 000 KM, a jeszcze inni mówią, że po 90 000 KM. A kolega YATES proponuje Ci jeszcze inaczej po 80 000. (myślę, że nie sugerował się okrągłą liczbą na liczniku 200 000 :polew:) Komu wierzyć sam nie wiem :>

Opublikowano

Proponowałem po 80 000km gdyż w Polskich warunkach lepiej wymienić trochę wcześniej niż póżniej żałować. Jeśli częściej jeżdzisz na trasie to wymień rozrząd przy około 220 000km

Opublikowano

Proponowałem po 80 000km gdyż w Polskich warunkach lepiej wymienić trochę wcześniej

W niemczech 120 000 = 80 000 w Polsce to z prostego obliczenia wynika, że około ~ 33.333..% szybsze zyżycie w polskich warunkach :mysli:

W Niemczech mają duuuuużo więcej autostrad ale to nie świadczy, że pewna częśc aut porusza się w większości w obrębie miasta. A tu warunki są podobne do Polskich.

Opublikowano

większosć to miasto i to krótkie odcinki 70 % - 30 % na korzyść miasta. W polsce zrobiłem nim niecałe 30 tyś, to nie wiem czy czekać na 200 000 ??

ps. Na tych "niemieckich" podzespołach serwisowych powinien do tych 200 000 dobic, bo w książce servisowej na 180 000 nic nie pisze o wymianie rozrządu a na tym się servis plan kończy...

Opublikowano

Jak masz wolna gotowke do wydania, to rob teraz. Napewno nie zaszkodzi to silnikowi :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...