KUBAS2012 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam Mam zapytanie, Przepaliła mi się jedna żarówka od podświetlania tablicy, stwierdziłem skoro rozbieram jedną to i wymienię drugą na ledowe Zakupiłem w markecie 2 sztuki z oznaczeniami SV8,5 12V 5 W, zamontowałem prawą - świeci, zamontowałem lewą - nie świeci... mówię ku... mać jakaś trefna, ale przełożyłem ją na prawą stronę i świeci... Co może być nie tak że te żarówki nie chcą świecić po lewej stronie a po prawej świecą, dodam że zwykłe żarówki świecą normalnie Audi a4 b5 2000 rok kombi Przeglądałem parę podobnych tematów ale nie znalazłem zbytnio odpowiedzi na mój problem
maciucha512 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Led-owe zamienniki wymagają podania plusa z konkretnej strony, zazwyczaj jest gdzieś na świeciałkach symbol plusa(lub minusa). Może być to dziełem przypadku, że po lewej stronie udało się trafić a po lewej nie. Spróbuj wsadzić żarówkę led odwróconą o 180 stopni.
KUBAS2012 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ahha no to w sumie nie wiedziałem Człowiek całe życie się uczy jutro rozbiorę i sprawdzę
Rekomendowane odpowiedzi